eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/ Őrsi Gergely

Önerőből kezdi el felújítani a II. kerület a Szilágyi Erzsébet fasort

A munkálatokat az iskolakezdés idejére tervezik befejezni.

"Bár nem a II. kerület feladata lenne, felújítjuk a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb útszakaszát, méghozzá úgy, hogy folyamatosan biztosítjuk a kétirányú forgalmat a vágányfelújítások alatt is" - írta posztjában Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Az útszakasz közigazgatásilag a XII. kerületben van, tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, kezelője a Budapest Közút Zrt.

"Naponta kb. 26 000-szer haladnak el rajta járművek. Erre közlekednek, akik Budakesziről, Nagykovácsiból vagy Solymárról érkeznek, és erre közlekedik rengeteg II. kerületi szomszédunk. Ők mindannyian évek óta zötykölődnek az út minősége miatt" - írta Őrsi Gergely.

A polgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat a forráselvonások miatt "nehéz helyzetbe került", ezért nem tudja elvégezni az útfelújítást.

Őrsi Gergely hozzátette:

várják elsősorban cégek, vállalatok, felajánlásait a beruházásra.

"Örömmel látjuk, ha csatlakoznak például autógyárak vagy teherfuvarozók, sőt akár környékbeli települések önkormányzatai is a felújításhoz. A támogatók megjelenési felületet kaphatnak, melyet látnak a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedők" - fogalmaz.

A Őrsi Gergely polgármester az InfoRádiónak azt mondta, a támogatás segítségével még nagyobb felületet, és még több kátyút tudnának eltüntetni. Bár a kátyúzásnak nem híve, teljes, nagyfelületű útfelújítást szeretnének a legrosszabb szakaszon megvalósítani.

A II. kerület 300 millió forintot különített el a felújításra tette hozzá a polgármester. Szerinte erre jóval több pénzt is el lehet költeni, emiatt várja a hozzájárulókat akár agglomerációs településről, akár a Magyar Közúttól, az autóforgalmazó, autógyártó cégektől.

A II. kerület polgármestere azt mondta, a munkálatokat iskolakezdésre szeretnék befejezni. Őrsi Gergely hozzátette: nemsokára kezdődik az 56-os villamos vonalának felújítása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×