eur:
387.94
usd:
370.33
bux:
55954.23
2023. október 3. kedd Helga
Nyitókép: Facebook/Sulyok József

Két halálos áldozata is lett az esőzés utáni villámárvíznek - videó

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben - közölte Heves vármegye katasztrófavédelmi szolgálata, illetve a rendőrség.

A heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki Gyöngyöstarjánban délután. A patakmederből kilépő víz egy embert elragadott, egy másikat pedig besodort egy szerteágazó pincerendszerbe.

A pincében rekedt embert a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másikat pedig a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Mindketten meghaltak.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket.

A katasztrófavédelem az esőzésekkel és villámárvizekkel kapcsolatban mindenkit figyelmeztet, hogy se gyalogosan, se autóval ne menjen be senki az esők nyomán kialakult vízfolyamokba, mert előbbi esetben már bokáig érő víz is ledönthet egy embert a lábáról, utóbbiban pedig akár egy sekélyebb vízfolyás is kárt tehet az autókban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
Fontos győzelmet aratott a Tesla

Fontos győzelmet aratott a Tesla

Egy kaliforniai szövetségi bíró arról döntött, hogy a Teslát az autopilot funkció miatt csoportos keresetben perelők egyéni bírósági eljárásban folytassák perüket. Ez jelentős győzelem a Tesla számára, mivel így elkerülheti, hogy a járműtulajdonosok nagyobb csoportjainak csoportos kereseteivel szemben védekezznek - írja a Reuters. A perben azzal vádolják a Teslát, hogy hamisan állították, hogy fejlett vezetéstámogató rendszereik közel állnak a teljesen önvezető járművek megvalósításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×