eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Fotó: Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

"Vagy mindketten lezuhanunk innen" – Ez a fiatalember mentette meg az ugrani akaró lányt

Elismerést kapott a rendőri vezetőktől az a fiatalember, aki megmentette egy Dunába ugrani akaró 19 éves lány életét. Elmondta, hogy pontosan milyen szavakat váltottak azon az éjjelen egymással.

„Felfigyeltem a kiabálásra, és amikor közelebb mentem, megláttam a lányt, akin látszott, hogy ugrani akar. Mondtam neki, várjon meg, aztán kiléptem hozzá, és kértem, hogy adja ide a kezét, hogy megfogjam. Nem hagyta. Ellenkezett, úgy kellett megragadnom a karját. Próbáltam szóval tartani és kérdezgetni őt, de csak annyit mondott, hogy vagy elmegyek most innen, vagy mindketten le fogunk esni” – ezekkel a szavakkal mesélte el az október 17-ei budapesti életmentést az a fiatalember, aki saját életét is kockáztatva megragadta a Margit hídról Dunába ugrani akaró lány kezét.

Lukács Roland, az Infostart által is megírt történetet, a rendőrség Facebook-oldatán mesélte el.

Azt mondta a 19 éves lánynak, hogy

se te, se én nem fogunk leesni,

a barátom és a párom közben pedig hívták a segélyhívót, mert látszott, hogy egyedül nem tudom lebeszélni a lányt az ugrásról.

Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás r. vezérőrnagy az életmentésért Lukács Rolandot, valamint az érkező és a mentésben segítő rendőrőket, Stefkó Krisztián r. őrmestert, Barta Krisztián r. főtörzsőrmestert, Krizsán János Dávid r. törzsőrmestert és Perger Tibor Máté r. őrmestert dicséretben és jutalomban részesítette.

A napokban bemutatták azt a térfigyelői kamerafelvételt, amelyen a veszélyes akció látható. Ezen az látszik, hogy Rolandnak, a rendőrökkel közösen miképpen sikerült visszaemelni a híd párkányáról a lányt a járdára.

A fiatalember még arról is beszélt, hogy "abban a pillanatban eszembe sem jutott, hogy ez mennyire veszélyes. Utána, mikor már vége volt az egésznek, mikor már mindenki elment, akkor néztem le, hogy tulajdonképpen milyen magasan is vagyok. De, amikor megláttam a lányt, nem mértem fel azt a helyzetet, hogy nekem valami bajom eshet. Csak azt láttam, hogy egy embertársam el akarja dobni az életét."

Kérdésre válaszolva azt is kijelentette, hogy bár veszélyhelyzetben voltak, hasonló esetben ugyanígy cselekedne.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×