eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Magyar Közút/YouTube

Meggondolatlan manőverek helyett – tanulságos videót osztott meg a Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomfigyelő kamerája nemrég egy utánfutós autóról rögzített felvételt az M0-s autóúton, miközben bebicskázott a jármű vontatmánya, ezért csak a forgalommal szemben, a leállósávon tudott megállni, a szállítmánya pedig az útra szóródott. Meggondolatlan manőverek helyett a sofőr szerencsére más megoldást választott.

Az esetről készült felvétel a Magyar Közút a hivatalos Instagram oldalán tette közzé (lásd alább). A videón jól látszik, hogy a sofőr összeszedte az utánfutóról lehullott csöveket, igaz, azt még életveszélyes módon tette, majd egy másik autó biztosított némi védelmet neki a leállósávon – jegyzik meg.

A profi segítség hamar megérkezett, a rendőrség a kiérkezéskor látta, hogy a tovább haladáshoz meg kell fordulnia az érintett járműnek, ezt azonban biztonságosan csak úgy tudja megtenni, ha a forgalmat lelassítják számára. Ehhez kértek segítséget a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségétől.

Az útellenőri szolgálattal együtt sikeresen lelassították a forgalmat a három sávon. A manőver mindössze két percig tartott, a sofőr így biztonságosan elhagyhatta a helyszínt és még pályazárra vagy jelentősebb torlódásra sem került sor.

A Magyar Közút arra bíztat mindenkit, ha veszélyes helyzetbe kerül a gyorsforgalmi utakon vagy bármilyen más oknál fogva a forgalommal szemben haladna, ne forogjon, ne tolasson az autóstársak előtt, hanem kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×