INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

ingatlan

eladás

városháza

karácsony gergely

Budapest, 2014. május 1. A Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai homlokzatának részlete.  MTVA/Váli Miklós

Újabb Anonymus-maszkos videó: korrupciós vádra feljelentések jönnek

Infostart

Újabb rejtélyes felvétel került elő, ebben szóba kerül, hogy jutaléki rendszer működhet a fővárosi önkormányzatnál egyes ingatlanügyletek esetében. Karácsony Gergely és Kiss Ambrus cáfolta az állításokat, és feljelentést tesz.

Tovább folytatódott a budapesti Városháza állítólagos eladásával kapcsolatos felvételsorozat, melyeket egy Anonymus-maszkos alak küld az Indexnek. Korábban arról volt szó, hogy az értékes ingatlanegyüttes értékesítésével már meg is bíztak egy ingatlanközvetítőt. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta. Egy másik korábbi felvételen Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője egy olyan koncepcióról beszél, amely szerint el kell adni a ma használt Városháza épületét, és mellette kell egy újat építeni és ez állítólag csaknem fél évvel az után történt, hogy elvileg már döntés született arról, hogy nem adják el a Városházát.

Karácsony Gergely ezek után pénteken bejelentette, hogy nem váltja le Barts J. Balázst a fővárosi vagyonkezelő éléről, mert 20 évnyi kiváló munka áll a háta mögött, de mivel a főpolgármester állítása szerint a tudta és engedélye nélkül a Városháza eladásáról beszélt a BFVK vezetője idén májusban, fegyelmit kapott. Hozzátette, Bartsot csőbe húzták a megbeszélés résztvevői.

Kedden újabb hangfelvétel jelent meg az Indexen. A feltételezések szerint Gansperger Gyula beszél idén október 6-án egy ismeretlen férfival arról, hogy Berki Zsolt – aki a korábbi felvételek szerint állítólag szerződést kötött a Városháza eladására egy ingatlanirodával – "frontol" az ügyletekben, azaz a nevét adja egy háttérben maradó vevő helyett, és felbukkan az állítólagos történetben egy Berki József nevű ember is, aki „a testvére vagy az unokatestvére” Zsoltnak. Berki Józsefről azt mondja a beszélő a felvételen, hogy korábban Kiss Péter szocialista politikus jobbkeze volt, még abban az időben, amikor Budapest jelenlegi főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus volt Kiss Péter titkárságvezetője, és szerinte ők egyfajta "jutalékos rendszert" működtetnek a Városházán.

Cáfolat és büntetőfeljelentés

"Olyan személyek, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek a városvezetéssel, olyan állításokat tesznek, amelyeknek nincs köze a valósághoz - ez csak azt a kétségbeesett próbálkozást bizonyítja, hogy a Fidesz és a Fidesz lakájmédiája megpróbálja lejáratni a fővárosi városvezetést" – közölte Karácsony Gergely főpolgármester keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A támadást három módon igyekszenek visszaverni:

  • határozottan kiállnak egymásért (Karácsony Gergely közölte, tűzbe teszi a kezét Kiss Ambrusért).
  • mivel a hazug rágalmak törvénysértő módon hangzottak el, ezek tényként való bemutatása szerintük bűncselekmény, ezért feljelentést tesznek.
  • a főváros vagyongazdálkodásával kapcsolatos döntések eddig is nyilvánosak voltak, de ezután még könnyebben hozzáférhetővé teszik ezen információkat.

"A hangfelvétel és az ennek kapcsán született cikk nem tartalmaz valóságalapot. A városvezetés egyetlen tagja soha nem találkozott egyetlen tárgyaláson sem Gansperger Gyulával, a Berki vezetéknevű és különböző keresztnevű emberekkel szintén soha nem találkoztunk és nem folytattunk tárgyalásokat. Egészen abszurdnak gondolom azt, hogy olyan emberek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a városvezetés, bármit is mondanak, az egy hangfelvételen bárki számára bizonyító erőként hat" – fejtette ki a főpolgármester. Szerinte lejárató kampányt próbálnak ellenük csinálni, abszurd és valótlan állításokról van szó, és többet is cáfolt a sajtótájékoztatón.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes leszögezte, a videóban szereplő emberekkel nem találkozott, az ott megfogalmazott vádakat visszautasítja és "rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen személy ellen, mert

  • nem működtet jutalékrendszert
  • az az illető azt mondta, elszámolnivalója van vele, pedig nincs
  • sem Berki Józseffel, sem a hangfelvételen elhangzó semmilyen más Berkivel nem áll kapcsolatban, nem ismeri őket, nem találkozott velük.

Ezeken túl sajtó-helyreigazítási eljárásokat is kilátásba helyezett.

Nyitókép: MTVA/Váli Miklós
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018