eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ukrán katonát beoltanak az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat Indiában gyártott és Covishield néven forgalmazott koronavírus elleni vakcinájával az ukrajnai Kramatorszkban lévő katonai támaszponton 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Kiderült: több millió adagos új lökést kap a magyar vakcinaprogram

Válaszolt a külgazdasági és külügyminisztérium arra a kérdésre, hogy mennyi CanSino és CoviShield vakcina érkezhet Magyarországra.

Még nem történt meg a szerződéskötés, de heteken belül több millió érkezhet Magyarországra a kínai és az indiai vakcinákból - válaszolta az atv.hu kérdésére a tárca, hozzátéve, hogy a beszerzésről még zajlanak a tárgyalások.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos erősítette meg a korábbi értesüléseket és jelentette be, hogy nem is egy, hanem két újabb oltás kerülhet forgalomba hamarosan az országban. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szintén aznapi közleményében az szerepelt, hogy a sikeres tárgyalások után hamarosan érkezik a két, keletinek nevezett vakcina, a kínai CanSino-oltás, és az Indiában gyártott AstraZeneca-oltás, a CoviShield.

Az OGYÉI hangsúlyozta: a szóban forgó védőoltások felhasználására is csak a két folyamat - az engedélyezési folyamat és a laboratóriumi vizsgálatok - lezárultát követően kerülhet sor, melynek során a szakembereknek - hasonlóan az európai és más gyógyszer engedélyezési folyamathoz - meg kell győződniük a vakcinák biztonságosságáról, hatásosságáról és a megfelelő minőségéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×