INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

lovász lászló

abel-díj

orbán viktor

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökségi ülésére érkező Lovász László elnök integet az akadémia tervezett átalakítása ellen szervezett tüntetés résztvevőinek az MTA székháza előtt Budapesten 2019. február 12-én.

Orbán Viktor gratulált Lovász Lászlónak

Infostart

"Kivételes büszkeséggel nyugtázhatjuk, hogy 2005 és 2012 után ismét magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje" – írta a magyar miniszterelnök az MTA volt elnökének.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Lovász László Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Corvin-lánc tulajdonosának, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének az idei Abel-díj elnyeréséhez – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor szerint "mindannyiunk számára felemelő érzés, amikor a világban megsüvegelik honfitársaink kiemelkedő teljesítményét, azonban most kivételes büszkeséggel nyugtázhatjuk, hogy 2005 és 2012 után ismét magyar tudós lett a matematikai Nobel-díjként számon tartott Abel-díj egyik kitüntetettje".

Mint írta, örömmel értesült arról, hogy az elméleti számítógép-tudomány és a diszkrét matematika terén meghatározó jelentőségű munkásságukért és abban játszott szerepükért, hogy ezek a modern matematika központi területeivé válhattak, idén Lovász László és Avi Wigderson kapta meg a világ legrangosabb matematikai elismerését.

"Engedje meg, hogy az Abel-díjhoz ezúton gratuláljak, és további, tudományos sikerekben gazdag esztendőket, valamint jó egészséget kívánjak Önnek" – írta Lovász Lászlónak Orbán Viktor.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018