eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels.com

Hogyan vásároljunk részletre és mi kell az áruhitelhez? (x)

A koronavírus terjedése miatt a műszaki cikkek vásárlására fordított költéseink jelentősen növekedtek. Ehhez nagymértékben hozzájárult az iskolákban megvalósult online oktatás és a munkavállalók körében elterjedt otthoni munkavégzés (home office). A legtöbb webshop külön erre a célra hozott létre részletfizetési lehetőségeket.

Az áruvásárlási hitel az a rövid- vagy középlejáratú fogyasztási hitel, amely egy közepes értékű termék (a megigényelhető összeg hozzávetőlegesen 50 000 és 1 500 000 forint között mozog) megvásárlásának finanszírozását biztosítja. A kölcsönből megvásárolt terméket vagy árut azonnal megkapjuk, a kifizetést pedig ráérünk később rendezni a hitel törlesztésével. A járványhelyzetben a hagyományos áruhitel mellett már online áruhitel (e-hitel) is kérhető, az e-kereskedelem folyamatos fejlődésének köszönhetően. Ebben az esetben az igénylés, valamint a hitelbírálat is online (például gyors videós vagy telefonos beazonosítással) működik. Ugyanakkor hitelfelvétel előtt alaposan gondoljuk át, hogy mennyire vagyunk fizetőképesek, illetve mekkora lesz majd a törlesztőrészletünk.

Az eMAG például a Cofidis segítségével végzi az áruhitelt. Vásárlás után és a termék kiválasztásakor meg kell jelölni a megfelelő hitelkonstrukciót, aztán a következő adatok megadására van szükség:

  • életkor (betöltött 18. életév),
  • állandó magyarországi lakcím,
  • a hitelt kérelmező nem szerepel adósként a negatív KHR listán,
  • van saját telefonos elérhetőség,
  • rendszeres – minimum nettó 70 000 forint – jövedelem,
  • alkalmazott (minimum 3 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen)

Az előírt dokumentumok

  • személyi igazolvány / kártya alapú vezetői engedély / az útlevél mindkét oldalának másolata
  • lakcímkártya – a lakcímet tartalmazó oldal fénymásolata

Jövedelemigazolás

500 000 forint alatti hitelösszeg esetén: Két hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat minden oldalának másolata arról a számláról, ahová a jövedelmünk érkezik (bankszámlakivonat formátuma lehet eredeti, fénymásolat vagy online bankból kinyomtatott kivonat), vagy a szerződéscsomagban található munkáltatói igazolás (https://www.cofidis.hu/dokumentumok), a munkáltató által kitöltve. Az igazolás 30 napnál nem lehet régebbi, eredetiben küldendő be, mely lehet a csomagban található vagy azzal megegyező tartalmú nyomtatvány.

Nyugdíj esetén: Nyugdíj éves elszámolólap másolata, vagy ha rokkantsági ellátásban részesülünk, akkor ezen dokumentum mellé csatoljuk a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolatát is.

500 000 forint feletti hitelösszeg esetén: a munkáltatói igazolás 30 napnál nem lehet régebbi, eredetiben küldendő be, mely lehet a csomagban található vagy azzal megegyező tartalmú, a munkáltató által megfelelően kitöltött nyomtatvány.

Nyugdíj esetén: az eljárás hasonló az 500 000 forint alatti jövedelemigazoláshoz.

Az eMAG.hu-n számos termék részletre is megvásárolható, a mobiltelefonoktól, az IT termékektől, a tabletektől vagy a konzoloktól kezdve a háztartási cikkekig mind megtalálható a kínálatban.

Mi van akkor, ha egy új laptopot szeretnénk vásárolni részletfizetéssel? Milyen lehetőségek vannak? Egy Lenovo Ideapad például már 159 990 forintért megvásárolható. A törlesztése a 12 hónapos áruhitel esetén így néz ki: Standard áruhitel – thm: 24,99% Cofidis bank közreműködésével, a teljes fizetendő: 181 272 forint, a havi törlesztőrészlet 15 106 forint.

Vásárlás akár 0% thm-mel?

Az a legjobb és főleg hosszabb távon, ha szinte nulla hiteldíjmutatóval szerezzük be a kiválasztott műszaki cikket. A Cofidis már 2020-ban tájékoztatta az ügyfeleit, hogy a hivatalosan előírt 5,9%-os thm csak most „érvényesíthető”, tehát ha később akarunk vásárolni, akkor abban az évben érvényes hiteldíjmutató lesz az irányadó. Érdemes még időben tájékozódni a hitelek és a feltételek kapcsán, hogy ne érjenek minket kellemetlen meglepetések.

(x)

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×