eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Megvan az első magyar település, ahol mindenki kapott első oltást

Valószínűleg most sokan irigyelik a Békés megyei települést.

A Békés megyei Magyardombegyházán mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta az oltást, így a Blikk újságírója ottjártakor félelem nélkül járták az utcákat a helyiek, a buszmegállóban maszktalan fiatalokkal találkozott, többen együtt bicikliztek, és olyanok is szembejöttek az utcán, akik épp egymást invitálták ebédre.

A faluban életvitelszerűen 120-an élnek, átlagosan 50–55 év közöttiek, senki sem fertőződött meg eddig, a lakosság a polgármester szerint nagyon fegyelmezett volt.

Várhatóan március végén falubuli lesz, a 47 éves Túri Ferenc már egy jókora bográcsot is vett hozzá. Általában is ő főz, volt már, hogy 600 emberre tette.

A falu legfiatalabb beoltottja 19 éves, nála fiatalabbak nem kaphattak oltást egyelőre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×