eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Füstölő kémény Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegő minősége, öt városban egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegő minősége.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ismét magas a légszennyezettség Magyarország egyes területein

Északkeleten ismét magas a légszennyezettség a szálló por miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap frissített térképe szerint Putnokon veszélyesnek, Miskolcon és Sajószentpéteren pedig egészségtelennek minősítették a levegőt. Kazincbarcikán kifogásolt a levegőminőség. Az előrejelzés szerint ezeken a településeken nem várható jelentős változás a levegőminőségben.

Az ország többi, mérőállomással rendelkező településén elfogadható a levegőminőség.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK korábban azt hangsúlyozta: veszélyes levegőminőség mellett a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így azt javasolják, hogy kedvezőtlen levegőminőség esetén mindig legyen náluk a készenléti gyógyszerük (például inhalátor).

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×