eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Letakarítja a havat autójáról egy férfi a nyíregyházi Sóstói úton 2021. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A közlekedésben gondokat okoz a havazás

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint - a 300 méternél magsabban fekvő települések közül - a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött.

Az alacsonyabban lévő területek közül a Somogy megyei Kutason mérték a legnagyobb, 7 centiméteres hóvastagságot. Néhány településen regisztráltak még 5-6 centiméteres hómennyiséget, de jellemzően ennél kevesebbet mértek. A budapesti mérőállomásokon is jellemzően hólepel vagy maximum 1 centiméteres hóréteg alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás.

Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek. Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére pedig az erős szél miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője azt mondta: egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban, az átlagosnál kicsit több műszaki mentéshez kell vonulniuk a tűzoltóknak.

  • A Komárom-Esztergom megyei Környén három autó ütközött össze, Császáron pedig egy kisteherautó csúszott árokba.
  • A 10-es úton Leányvár és Dorog között felborult egy autó. Tatabányán pedig három autó ütközött össze - tette hozzá.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó és Nagykálló közötti úton felborult egy személyautó.
  • A Pest megyei Tökölön, a Pesti úton lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi.
  • Szintén Pest megyében, Pomázon összeütközött két gépkocsi.

Arra figyelmeztetetett, hogy senki ne induljon útnak téli gumi és elegendő üzemanyag nélkül.

Közlekedési gondok

A Mávinform közlése szerint több vonat nem közlekedik a havazás miatt. Nem jár a Déli pályaudvarról Százhalombattára 8.25-kor, 9.25-kor, 10.25-kor és 11.25-kor induló, továbbá a Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 9.54-kor, 10.54-kor, 11.54-kor és 12.54-kor induló S40-es vonat.

Nem közlekedik a Kőbánya-Kispestről Martonvásárra a 7.57-kor induló S36-os és a Martonvásárról-Kőbánya-Kispestre 9.10-kor induló S36-os vonat sem - tették hozzá.

A havazás miatt több buszjárat menetideje megnőtt a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ honlapja szerint a 22A, a 222-es, a 22-es, a 264-es, a 64A, a 164-es, a 188E és a 102-es busz közlekedik hosszabb menetidővel. Forgalmi ok miatt pedig a 218-as, a 225-ös és a 25-ös járat is késik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×