eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János is beszélt a kötelező oltásról

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa azzal érvel ellene, hogy a koronavírus nem tüntethető el a Földről.

Jól érzi magát az első koronavírus-oltás után Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Az ATV Start című műsorában azt mondta, az első oltás 75-80 százalékos védettséget ad, a második 95 százalékos hatékonysággal véd a megfertőződéstől, de 100 százalékban megvéd attól, hogy az ember súlyosan megbetegedjen vagy meghaljon a fertőzés következtében.

Beszélt arról is, hogy kötelezővé kellene-e tenni a koronavírus elleni oltást, de szerinte olyan vírusok ellen kell kötelezővé tenni az oltást, amelyek eltüntethetők a Föld színéről. Ezzel szemben a koronavírus – hasonlóan az influenzavírushoz – légúton terjed és állandóan változik.

A vakcinaútlevélről úgy nyilatkozott, hogy

magas átoltottság esetén nincs értelme, de egyes országok megkövetelhetik az oltottság igazolását a beutazás előtt.

A nyájimmunitás eléréséhez az infektológus szerint nagyon hosszú idő kell, ha a vakcina a mostani tempóban érkezik az országba. A másik probléma, hogy ma 40-40 százalék azok aránya, akik beoltatnák és akik egyáltalán nem oltatnák be magukat. A szakember szerint magasabb oltási hajlandóság kellene a 60 alattiak körében, mert a 60 fölöttiek, egészségügyi és szociális dolgozók összesen is csak 3 milliónyian vannak az országban, így az ő beoltásuk messze nem lesz elég a nyájimmunitás eléréséhez.

Szlávik János múlt héten volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. Az interjút elolvashatják itt, vagy meghallgathatják a teljes beszélgetést.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×