eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Országos Vízügyi Főigazgatóság

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

A rendőrség szűkítette a kört, közelebb került azokhoz, akik Szigetszentmiklósnál fáradt olajat engedtek a Dunába december elején.

A vízügyi igazgatóság karácsony környékére befejezte a munkát, a területet most őrzik, a nyomozásért felelős rendőr úgy tájékoztatta Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, hogy már több mint 10 millió forint a civilek által felajánlott nyomravezetői díj, ehhez jön hozzá az BRFK által felajánlott 2 millió forint.

A károk pénzben kifejezett értékét még nem tudják meghatározni. A cselekményről az derült ki eddig, hogy valakik fáradt olajat öntöttek ki a természetben. Több kamerafelvételt is megtekintenek a nyomozók, valamint számos lakó tudta segíteni a munkájukat.

Még nem tudni, mennyi idő alatt állhat vissza az eredeti természeti állapot. Magától a természet évtizedek alatt regenerálódik, Nagy János szerint emberi beavatkozásra lesz szükség ennek gyorsítására. A közel kétezer négyzetméteres terület nagy része a vízügyi igazgatóságé, kisebb részben Szigetszentmiklós önkormányzatáé.

A legsürgősebb munkák szerdán lezárulnak Szigetszentmiklóson, a vízügy munkatársai előkészítették az olajszennyezés...

Közzétette: Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF2020. december 22., kedd
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×