eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kásler Miklós: sokszor nem tartották be a szabályokat, de most csak ez segít

Ha az emberek fegyelmezettek, akkor lényeges szigorítások nem kellenek – mondta a lehetséges járványügyi intézkedésekről Prof. Dr. Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében.

Tavasszal az első fázisban még egyénről egyénre terjedt a járvány, majd április elején gócok alakultak ki, ősszel viszont az utazási kedv után megjelentek az országban a fertőzött emberek, akik külföldön fertőződtek meg, már kialakult a közösségi terjedés. Ekkor nehéz volt kontrollálni és izolálni a fertőzötteket, figyelembe véve, hogy számos esetben tünet és panasz alig volt - mondta az emberi erőforrások minisztere. Ezért vezettek be rugalmas intézkedéseket, mindig az adott fertőzöttségi helyzethez igazítva.

Ezek betartása sokszor megtörtént, de sok más esetben nem sikerült

- idézte fel Kásler Miklós.

Ha az emberek most fegyelmezettek lesznek és betartják az előírásokat, akkor valószínű, hogy további szigorításokra nem lesz szükség. Az intézkedéseket hetente felülvizsgálja a kormány.

Az országos gyorstesztelési program a tárcavezető szerint lelki megnyugvást nyújt: ha ugyanis pozitív az eredmény, akkor el lehet kezdeni azonnal a kezelést. A kormány részéről ez a lépés az emberek biztonságát szolgálja a tünet- és panaszmentes, de fertőzésre képes emberek azonosítását - emlékeztetett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×