eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Újra gyűjtésbe fognak a reformátusok - nem is akármire

Az oktatási alapból keresztyén intézmények működése válik könnyebbé.

Indul a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap idei adománygyűjtése - mondta az InfoRádiónak Ábrám Tibor, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi alelnöke.

Az alapot még 2009-ben hozták létre, és minden évben adománygyűjtéssel töltik fel az alapot, és a hazai egyház ugyanannyi erőforrással járul hozzá, mint amennyi az adománygyűjtés során összegyűlik, a kedvezményezett pedig minden évben más és más.

"Érdekesség az, hogy az elmúlt évben egy szíriai, damaszkuszban működő keresztyén, protestáns általános iskola felújítását támogattuk. Ebben az évben visszatérünk a Kárpát-medencébe: Felvidéken a vajáni magyar tannyelvű református alapiskola belső felújítása az egyik kedvezményezett, Kárpátalján pedig négy iskola kap általános működésre" - részletezte Ábrám Tibor.

Ezen kívül kap még pénzt a szatmárnémeti református gimnázium digitális infrastruktúrára, Sepsiszentgyörgyön pedig egy általános iskola és kollégium berendezése válhat könnyebbé.

Költségvetést nem fognak kérni, arányosítottan elosztják a pénzt.

Tavaly az összeg meghaladta a 20+20 millió forintot, idén viszont a járványhelyzet miatt kevesebb pénzre számítanak, mert korábban az utcai megszólításos gyűjtés módszere nagyon bevált, idén viszont ez nem igazán volt lehetséges.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×