eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kásler Miklós: meghatároztam a további kutatások irányait

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban egészségügyi vezetőkkel egyeztetett az emberi erőforrások minisztere. A találkozó után a tárca azt közölte: jó irányban folynak a fertőzéssel összefüggő hazai kutatások.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, az Országos Onkológiai Intézet, valamint a Debreceni Egyetem vezetőivel, orvosaival találkozott hétfőn Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A járvánnyal kapcsolatos kutatásokról, például a magyar vakcina kifejlesztéséről is egyeztettek. A tárcavezető szerint jó irányban folynak az itthoni vizsgálatok, azt mondta: jelentős előrehaladás történt.

"Találkoztam a járványban érintett nagy intézmények vezetőivel, és azokkal a kutatókkal, akik a járvány legkülönbözőbb aspektusait vizsgálják és kutatják abból a célból, hogy a diagnosztika, a magyar oltóanyag, illetve a terápia megfelelő, korszerű színvonalon álljon rendelkezésre.

Összefoglaltuk az eddigi eredményeket, és meghatároztam a további kutatások irányait"

- mondta a Facebookra feltöltött egyperces videóban a miniszter. Erről azonban nem osztott meg bővebb információt.

Az egyeztetésen a koronavírus fertőzés kezelésének problémáit is áttekintették. - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. Úgy fogalmazott:

"országosan egyöntetű álláspont az, hogy jelenleg rendelkezésre állnak olyan terápiák, amelyekkel hatékonyan fel tudjuk venni a vírussal a harcot, és amelyekkel meg tudjuk akadályozni, hogy a betegség súlyos lefolyású legyen, és még kevesebb haláleset forduljon elő."

Müller Cecília országos tisztifőorvos az egyeztetés után a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

"A járványnak ebben a szakaszában nagyon fontos, hogy csak egészséges személy menjen közösségbe" - tette hozzá a tisztifőorvos.

Magyarországon keddig 4970 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és 609-en haltak meg a megbetegedés miatt. A világon összesen több mint 21,8 millió a pozitív esetek és csaknem 780 ezer a halálos áldozatok száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×