eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Szinte minden gazdasági szereplőt érintenek az adókönnyítő javaslatok - a nap hírei

Vidéken számos könnyítés lép életbe hétfőtől, a fővárosban és környékén ugyanakkor érvényben marad a kijárási korlátozás. Szinte minden gazdasági szereplőt érintő adóváltozásokról beszélt a pénzügyminiszter. Világszerte meghaladta a 3 millió 200 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma. A nap legfontosabb hírei április 30-án.

Vidéken számos könnyítés lép életbe hétfőtől, a fővárosban és környékén ugyanakkor érvényben marad a kijárási korlátozás. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az iskolák továbbra sem nyitnak ki, és augusztus közepéig nagy rendezvények sem lehetnek. Kötelező lesz eltakarni az arcot az üzletekben és a közösségi közlekedés járművein. Május 19-én nyújtja be a jövő évi költségvetést a pénzügyminiszter. Kitért arra is, hogy az oktatási rendszer a nehéz helyzetben is felkészült az érettségire.

Továbbra is fegyelmezett viselkedést kér az országos tisztifőorvos, mert szerinte a korlátozások lazítása után gyorsulhat fertőzés terjedése. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján beszámolt arról is, hogy már 2775 ember szervezetésben mutatták ki a kórokozót 312-en haltak meg a betegség szövődményeibe.

A legtöbb településen ezen a hosszú hétvégén is elrendeltek rendkívüli korlátozó intézkedéseket a polgármesterek. A fővárosban péntektől vasárnapig ismét lezárják a Margitsziget és az Óbudai-sziget reggel 9 és este 8 óra között. Vidéken van, ahol az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokat vezettek be.

Országszerte 18 nagyobb idősotthonba küld intézményparancsnokokat a kormány - közölte az országos kórházfőparancsnok. Halmosi Zsolt az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: az intézményparancsnokok nem veszik át a felelősséget a fenntartóktól.

A jelentkező nyolcadikosok több mint 96 százalékát felvették valamely középfokú iskolába - közölte az Oktatási Hivatal. A tájékoztatás szerint több mint 97 ezer tanuló kérte felvételét középfokú nevelési-oktatási intézménybe.

Szinte minden gazdasági szereplőt érint a koronavírus-járvány gazdasági hatásait adóintézkedésekkel mérséklő törvényjavaslat - közölte a pénzügyminiszter. Varga Mihály Facebook-odalán közzétett videójában beszélt a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről, a társaságiadó-mentesség intézkedésről, továbbá a banki és a nagy bevételű kiskereskedelmi láncok ágazati adójáról

A Mol válságkezelési stratégiájának főbb pontjai közé sorolta a munkahelyvédelmi intézkedéseket, az energiabiztonság fenntartását, illetve a folyamatos működés biztosítását a cég vezérigazgatója. Hernádi Zsolt kiemelte, hogy a koronavírus-járvány hatására csoportszinten átlagosan mintegy 40 százalékkal csökkent az üzemanyagok iránti kereslet. Beszélt arról is, hogy a vállalatnak nincsenek likviditási nehézségei.

Az anyák napja miatt a hosszú hétvégére feloldják a virágboltok nyitva tartási korlátozásait - közölte a kezdeményező agrárminiszter. Nagy István hangsúlyozta: az intézkedéssel számos munkahely megmenthető.

Világszerte meghaladta a 3 millió 200 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, a halottak száma 229 ezer fölé emelkedett, a gyógyultaké pedig meghaladta az egymilliót a Johns Hopkins egyetem összesítése szerint. A legtöbb halálos áldozata a megbetegedésnek az Egyesült Államokban van. Nyugat- és Közép-Európa egyes országaiban a járványgörbe lassú laposodást mutat.

Nem tervez egységes sebességkorlátozást a budapesti utakon a Fővárosi Önkormányzat - erősítette meg a főpolgármester. Karácsony Gergely közölte: december végéig dolgozzák ki a szükséges intézkedéseket. Közölte azt is: a 6. és a 7. kerületben indult egy kísérleti program, amelynek részeként május első hétvégéjén lezárják az átmenő forgalom elől a Dohány utca, Erzsébet körút, Nagymező utca, Andrássy út és Kiskörút által határolt területet.

Fokozott ellenőrzést rendelt el egész májusra Budapesten és az ország 11 megyéjében az országos rendőrfőkapitány. A fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×