INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

pesty lászló

székely nemzeti tanács

nemzetiségi régió

székely

aláírás

koronavírus

Itt az utolsó lehetőség a székely kezdeményezés aláírására

Itt az utolsó lehetőség a székely kezdeményezés aláírására

InfoRádió

Tíz nap van hátra a nemzetiségi régiókról szóló kezdeményezést támogatni. Pesty László a hajráról beszélt az InfoRádióban.

Nem gyűlnek megfelelő mértékben az aláírások a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezéséhez – mondta el az InfoRádiónak a kampányfőnök, Pesty László.

Ismert, a Székely Nemzeti Tanács uniós aláírásgyűjtést kezdeményezett azzal a céllal, hogy az Európai Unió őshonos kisebbségei közvetlenül a brüsszeli kasszából kaphassanak kohéziós támogatásokat a megmaradásuk érdekében. Mivel ez székely kezdeményezés, sokan úgy kezelik a kezdeményezést, mint egy székely ügyet, és persze – Pesty László rámutat – az is.

„De ne feledkezzünk el arról, hogy a katalánoktól az észtországi oroszokig és a dániai németektől Dél-Tirolig nagyon sok ilyen kisebbség van az unióban.”

Május 7-ig tart az aláírásgyűjtés, és nem áll jól az ügy.

„Drámai a helyzet, ezért mindenkit arra kérek, hogy a www.irdala.hu weboldalon keresse meg az aláírás gombot, és ha egyetért az ott leírtakkal, akkor írja alá a kezdeményezést online. Majdnem félmillió aláírásra van még szükségünk. Ez a tíz nap kevésnek tűnhet, de a kétkedők kedvéért elmondanám, hogy van még titkos fegyverünk, elképzelhető, hogy az bejön, és akkor meg fogjuk tudni csinálni” – mondta.

Az aláírás összegyűjtésének feltétele, hogy hét országban összegyűljön bizonyos számú aláírás, összességében 1 millió szignót kell bemutatni. A hét ország bármely EU-s tagállam lehet, három már teljesített, Magyarország, Szlovákia és Románia. Még négy fronton kell küzdeni az aláírásokért – a koronavírus-járvány közepette.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Autonómia-aláírás - Pesty László
 
Magyar színigazgatók az aláírásgyűjtés mellett
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018