eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Itt az utolsó lehetőség a székely kezdeményezés aláírására

Tíz nap van hátra a nemzetiségi régiókról szóló kezdeményezést támogatni. Pesty László a hajráról beszélt az InfoRádióban.

Nem gyűlnek megfelelő mértékben az aláírások a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezéséhez – mondta el az InfoRádiónak a kampányfőnök, Pesty László.

Ismert, a Székely Nemzeti Tanács uniós aláírásgyűjtést kezdeményezett azzal a céllal, hogy az Európai Unió őshonos kisebbségei közvetlenül a brüsszeli kasszából kaphassanak kohéziós támogatásokat a megmaradásuk érdekében. Mivel ez székely kezdeményezés, sokan úgy kezelik a kezdeményezést, mint egy székely ügyet, és persze – Pesty László rámutat – az is.

„De ne feledkezzünk el arról, hogy a katalánoktól az észtországi oroszokig és a dániai németektől Dél-Tirolig nagyon sok ilyen kisebbség van az unióban.”

Május 7-ig tart az aláírásgyűjtés, és nem áll jól az ügy.

„Drámai a helyzet, ezért mindenkit arra kérek, hogy a www.irdala.hu weboldalon keresse meg az aláírás gombot, és ha egyetért az ott leírtakkal, akkor írja alá a kezdeményezést online. Majdnem félmillió aláírásra van még szükségünk. Ez a tíz nap kevésnek tűnhet, de a kétkedők kedvéért elmondanám, hogy van még titkos fegyverünk, elképzelhető, hogy az bejön, és akkor meg fogjuk tudni csinálni” – mondta.

Az aláírás összegyűjtésének feltétele, hogy hét országban összegyűljön bizonyos számú aláírás, összességében 1 millió szignót kell bemutatni. A hét ország bármely EU-s tagállam lehet, három már teljesített, Magyarország, Szlovákia és Románia. Még négy fronton kell küzdeni az aláírásokért – a koronavírus-járvány közepette.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×