INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

fürjes balázs

karácsony gergely

bardóczi sándor

baán lászló

városliget

A Városliget Zrt. által 2019. június 27-én közzétett drónfotó a Liget Budapest Projekt keretében épülő Dózsa György úti mélygarázsról 2019. június 12-én. A tavaly nyáron indult építkezés már elérte a legmélyebb pontját, jelenleg az épületszerkezet kialakítása zajlik. A térszint alatt három szinten mintegy 800 autót befogadni képes garázst várhatóan már a jövő nyáron használhatják majd a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen igénybe vehetik a környéken lakók.

A kormány párbeszédet szeretne a Városligetről

Infostart

Egyeztetést sürget a Városliget területére tervezett változtatási tilalom kérdésében a Liget Budapest beruházás miniszteri biztosa után a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is.

A módosítás a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén szerepel.

Fürjes Balázs levelet írt Karácsony Gergely főpolgármesternek, amelyben azt kéri: a döntés előtt a kérdést vitassák meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában is.

Baán László, a Liget Budapest beruházás miniszteri biztosa az InfoRádió reggeli műsorában azt mondta: a jogszabályok szerint a tilalom nem érintheti az érvényes és végrehajtható építési engedéllyel rendelkező beruházási munkálatokat, ugyanakkor legalább 3 évig egyetlen négyzetméternyi zöldfelület sem újítható meg.

A miniszteri biztos szavaira Budapest főtájépítésze reagált a Facebookon. Bardóczi Sándor azt írta, hogy az építési törvény szerint a kertészeti tevékenységek nem minősülnek építési tevékenységnek, így a változtatási tilalom egyáltalán nem terjed ki a a növénytelepítési munkákra.

„Tehát miniszteri biztos urat – ha ez volt a félelme – semmi nem akadályozza meg abban, hogy fákat, bokrokat telepítsen a Városligetbe, sőt bátorítjuk, hogy kezdjen végre bele az elpusztított zöldfelületek rehabilitációjába, például az elbontott Petőfi Csarnok helyének füvesítésével, a történeti Nagyrét rehabilitációjával" - írta.

Nyitókép: MTI/Városliget Zrt

Kapcsolódó hang

Baán László a változtatási tilalomról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018