eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Zamecsnik Péter ügyvéd Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatójának védője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa épületében, ahol döntöttek védence szabadlábra helyezéséről. Laborc Sándort, az egykori titkosszolgálati vezetőt 2011. július 2-án vették őrizetbe.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Elmondta véleményét Gyárfás Tamás ügyvédje a 12 év fegyházról

Zamecsnik Péter a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, tiszteletben tartja a vádhatóság véleményhez való jogát, ám nem tartja szerencsésnek azt.

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként vádolt Gyárfás Tamás védője annak kapcsán foglalt állást, hogy - mint arról az Infostart is beszámolt - a vádirat és a fővárosi főügyész véleménye alapján megjelent a sajtóban: Gyárfás Tamás beismerés esetén 12 év fegyházat kaphat.

"Az ügy bírósági szakban van, így nem a nyomozó vagy a vádhatóság véleménye a mérvadó, hanem a bíróságé. Ott pedig meglátjuk majd, kinek az álláspontja érvényesül – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Zamecsnik Péter. Hozzátette, a sajtóban a vádiratból kiemelt beismerést el is vethetjük, mint teljesen megalapozatlan felvetést.

"Semmiféle beismerés nincs, hiszen megbízóm nem követte el a vádbeli cselekményt."

Korábban szintén a Magyar Nemzet írt arról, hogy tizenkét éves fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást ajánl beismerése esetére Gyárfás Tamásnak a Fővárosi Főügyészség, amely azzal vádolja a sportvezetőt, hogy ő kérte fel több mint húsz évvel ezelőtt Portik Tamást, ölesse meg konkurensét, Fenyő János médiavállalkozót.

A hatóság szerint Gyárfás Tamás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket Portik Tamás rögzített a 2000-es években.

Gyárfás Tamás következetesen tagadja a vádat. Mint mondja, már korábban – számára kedvezően – lezárult a Fenyő Jánossal folytatott üzleti vitája, amiről hivatalos irat is született, így nem életszerű, hogy rá egy évvel bárkit megbízott volna Fenyő János félreállításával.

Az ügyet Póta Péter bíróra szignálták ki a Fővárosi Törvényszéken, neki a vádemeléstől számított három hónapon belül kell kitűznie az előkészítő ülést.

A Fenyő-gyilkosságról korábbi cikkeinket ITT találja.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×