INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

gyárfás tamás

fenyő-gyilkosság

zamecsnik péter

Zamecsnik Péter ügyvéd Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatójának védője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa épületében, ahol döntöttek védence szabadlábra helyezéséről. Laborc Sándort, az egykori titkosszolgálati vezetőt 2011. július 2-án vették őrizetbe.

Elmondta véleményét Gyárfás Tamás ügyvédje a 12 év fegyházról

Infostart

Zamecsnik Péter a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, tiszteletben tartja a vádhatóság véleményhez való jogát, ám nem tartja szerencsésnek azt.

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként vádolt Gyárfás Tamás védője annak kapcsán foglalt állást, hogy - mint arról az Infostart is beszámolt - a vádirat és a fővárosi főügyész véleménye alapján megjelent a sajtóban: Gyárfás Tamás beismerés esetén 12 év fegyházat kaphat.

"Az ügy bírósági szakban van, így nem a nyomozó vagy a vádhatóság véleménye a mérvadó, hanem a bíróságé. Ott pedig meglátjuk majd, kinek az álláspontja érvényesül – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Zamecsnik Péter. Hozzátette, a sajtóban a vádiratból kiemelt beismerést el is vethetjük, mint teljesen megalapozatlan felvetést.

"Semmiféle beismerés nincs, hiszen megbízóm nem követte el a vádbeli cselekményt."

Korábban szintén a Magyar Nemzet írt arról, hogy tizenkét éves fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást ajánl beismerése esetére Gyárfás Tamásnak a Fővárosi Főügyészség, amely azzal vádolja a sportvezetőt, hogy ő kérte fel több mint húsz évvel ezelőtt Portik Tamást, ölesse meg konkurensét, Fenyő János médiavállalkozót.

A hatóság szerint Gyárfás Tamás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket Portik Tamás rögzített a 2000-es években.

Gyárfás Tamás következetesen tagadja a vádat. Mint mondja, már korábban – számára kedvezően – lezárult a Fenyő Jánossal folytatott üzleti vitája, amiről hivatalos irat is született, így nem életszerű, hogy rá egy évvel bárkit megbízott volna Fenyő János félreállításával.

Az ügyet Póta Péter bíróra szignálták ki a Fővárosi Törvényszéken, neki a vádemeléstől számított három hónapon belül kell kitűznie az előkészítő ülést.

A Fenyő-gyilkosságról korábbi cikkeinket ITT találja.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018