INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

gyárfás tamás

portik tamás

fenyő jános

gyilkosság

tárgyalás

vallomástétel

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületében 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték.

Nagy beszédre készül Gyárfás Tamás

Infostart

Lapinformációk szerint három napon át beszélhet részletes vallomástételén.

A Magyar Nemzet cikke szerint háromnapos részletes vádlotti vallomásban próbálja meg­győzni Póta Péter bírót Gyárfás Tamás, hogy nem az ő felbujtására ölette meg Portik Tamás a szlovák bérgyilkos Jozef Roháccsal a nagy hatalmú médiavállalkozót, Fenyő Jánost. A Fővárosi Törvényszéken pontosan 22 évvel a gyilkosság után, kedden kezdődik meg a bizonyítási eljárás. A sportvezető mellett Portik is vádlott.

Ami jogerős ítélet lévén már tény: a nagy gazdasági és politikai hatalommal, legfelsőbb szintű politikai kapcsolatokkal bíró Fenyő Jánost a szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác lőtte agyon 1998. február 11-én Budapesten, a Margit utca és Margit körút sarkán.

Maga Rohác véletlenül került képbe,

miután magyar körözés alapján elfogták Prágában a csehek, és kiadták hazánknak néhai Seres Zoltán Bentley luxusautójának megkísérelt felrobbantása miatt. Rabosították Budapesten, és az ekkor levett DNS-mintáját összehasonlították Fenyő János gyilkosának a helyszín közelében eldobott sapkájában talált hajszálak DNS-ével. Így bizonyosodott be, hogy a lövész Rohác volt.

A Fővárosi Főügyészség azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy 1997 szep­temberében ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert, majd az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást Fenyő János megölésével, és Portik meg is szervezte a gyilkosságot 1998-ban.

A vád lényege szerint Fenyő és Gyárfás között az 1990-es évek elején üzleti, elszámolási viták, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság és a Nap TV miatt. Perek kezdődtek, nyilvánosan fenyegették egymást a felek. Fenyő terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Az ügyészség szerint emiatt Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi ebből hatmilliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást, ezután fordult Gyárfás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. A vádhatóság 52 tanúval, okiratokkal, szakértőkkel és a Portik és Gyárfás közötti, Portik által rögzített hangfelvételekkel kívánja bizonyítani a vádlott bűnösségét.

Gyárfás Tamás az előkészítő ülésen azt mondta, nincs mit beismernie, mert nem követte el bűncselekményt.

Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018