eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 3-as metró vonalának felújítása miatt metrópótló busz közlekedik a Váci úton 2017. november 4-én. Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Változott a KRESZ, tudta?

A kormány július végén úgy módosította a KRESZ-t hogy a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek a buszsávban is haladhatnak, feltéve, hogy van erre szóló matricájuk - írja a Napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat melléklete közli a matrica mintáját. Ezt a járművekre elöl-hátul fel kell ragasztani. A mérete - amennyiben a szélvédőre helyezik - 10x10 centiméter, míg ha a jármű egyéb részeire kerül, akkor 20x30 centiméter.

Ez azt jelenti, hogy az idén Budapesten megrendezésre kerülő 7. FINA Junior Úszó Világbajnokság ideje alatt, azaz augusztus 20. és augusztus 25. között a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. által kiadott matricával a buszsávokban is közlekedhetnek a sporteseményt kiszolgáló járművek - írja a Napi.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×