eur:
393.82
usd:
368.23
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház (másik nevén az Esztergomi Bazilika) - Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza - 1822 és 1869 között klasszicista stílusban épült épületének látképe a Mária Valéria hídról. A Szent István téren álló műemlék épület Magyarország legnagyobb egyházi épülete, mellette jobbra az Árpád-kori alapokon álló királyi vár látható. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Esztergomban került elő a fővárosban eltévedt idős úr

A 80 éves német férfi egy csoportos kiránduláson vett részt Budapesten, amikor elveszítette a társaságát.

Mivel hajóval érkezett a magyar fővárosba, úgy gondolta, hogy azzal próbál eljutni Bécsbe is, írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál.

Az esztergomi kapitányság egyenruhásait szlovák kollégáik értesítették, hogy a Mária Valéria hídon egy férfit találtak, aki Magyarországról Bécsbe tartó hajóútja során eltévedt. A férfi az egyenruhásokat úgy tájékoztatta, hogy hajóval érkezett Budapestre, ahol elveszítette a csoportját, majd ezután hajóra szállt és Esztergomig utazott, hogy ott segítséget kérjen.

A rendőrség végül felvette a kapcsolatot egy külföldi utazási irodával, majd a velük való egyeztetést követően a férfit egy turistahajóhoz kísérték, ahol átadták őt a hajó turisztikai vezetőjének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×