eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Szülők Háza

Élményt és szemléletformálást adnak a gyerekeknek

Harmadik alkalommal rendezi meg a Szülők Háza Alapítvány a Tegyél jót! program keretein belül a verőcei táborát állami gondozásban élő gyerekeknek.

A "Láss! Ne csak nézz!" nevet kapta az idei Szülők Háza élménytábor, ugyanis egy látással foglalkozó cég is csatlakozott a szervezőkhöz, ismertette az InfoRádiónak Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Az összes gyereken végeznek szemvizsgálatot, akinek pedig szükséges, elkészítik a későbbiekben, és napszemüveget is kap minden táborozó.

De a verőcei élménytáborban nem csak a látással foglalkoznak, hanem szemléletformálással is, azon túl, hogy élményeket szeretnének nyújtani a gyerekekenek, emelte ki Regős Judit.

Vendégül látják az ENSZ magyar ifjúsági nagykövetét, aki a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről mesél majd korosztályonként a gyerekeknek, a rendőrség szakemberei pedig drogprevenciós és bűnmegelőzési előadásokat tartanak.

Lesz utazó planetárium is, hogy az univerzummal is megimserkedhessenek a gyerekek, ismertette az alapítvány elnöke.

A Szülők Háza Alapítvány a Tegyél jót! program keretében egész évben kapcsolatban áll a gyerekekkel, folyamatosak az élményprogramjaik, emelte ki Regős Judit, hozzátéve: a nyári táborba 90 gyerek érkezik, olyanok, akiket a gyermekotthonok nevelői javasolnak. "Mi pedig szeretettel várjuk a gyerekeket, nemcsak mi, az alapítvány dolgozói, de önkéntesek is, hiszen az alapítvány velük is dolgozik".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×