INFORÁDIÓ 
2019. február 18. hétfő
Bernadett

inforádió

belföld

lapszemle

Változás jöhet az eszközkezelő működésében - lapszemle

Infostart / InfoRádió

Még novemberben elküldi az Európai Bizottságnak a 3-as metró pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a Világgazdaság. A Napi.hu arról ír, hogy több mint fél évvel a botrány kitörését követően sem csitul a harc a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezetén belül.

Még novemberben elküldi az Európai Bizottságnak a 3-as metró pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a Világgazdaság. A lap kiemelte, hogy a metróberuházást a tervek szerint az Európai Unió támogatja 137,5 milliárd forinttal, ám nem lehet megbecsülni, hogy a brüsszeli döntés mikorra várható.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a Greenpeace magyarországi szervezetének 2015 óta készült jelentése összesen harminc, szennyezett anyagokkal teli területre hívta fel a figyelmet. A Greenpeace vizsgálata rákkeltő kadmiumot, arzént és több száz tonnányi higanyt mutatott ki a talajban, és különböző mérgeket egyes veszélyeztetett ivóvízkutakban.

A Napi.hu arról ír, hogy több mint fél évvel a botrány kitörését követően sem csitul a harc a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezetén belül. A portál birtokába került dokumentumok szerint most a szervezet mandátumvizsgáló bizottságának elnöke került kényes helyzetbe. Fekete Balázs - aki a budapesti szervezet mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetésében is helyet foglal - eddig nem tudta bizonyítani, hogy érvényes munkaviszonnyal rendelkezik az őt delegáló cégnél.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a Nemzeti Eszközkezelő megüresedett lakásaira az állami céggel már szerződésben álló bérlők, és a szociálisan rászorultak pályázhatnak, de elképzelhető, hogy ez a helyzet hamarosan megváltozik. Egy országgyűlési törvénymódosítási javaslat szerint az eszközkezelőnek nem kell majd nyilvános pályázaton, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal árverési felületén meghirdetnie az üres lakásokat, ehelyett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vehetné majd át őket közcélú hasznosításra. A lap szerint így elveszhet az eszközkezelő bérlőkijelölési jogosítványa, és a nemzeti vagyonkezelő lényegében úgy és annak adhatná oda a megüresedett ingatlanokat, ahogy és akinek akarja.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy több mint kilencmilliárd forintot költenek a magyarok karácsonyi finomságokra. A lap szerint több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosaraiba. Bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik. A legjobban minden évben a hagyományos csokoládémikulás fogy, az ünnepi édességpiac több mint 60 százalékát lefedve. A második helyen a hagyományos ajándékcsomag és az adventi kalendárium áll, 10-10 százalékos részesedéssel.

Két projektcéget vett az Alteo, az ezeken keresztül megvalósuló beruházásokkal a vállalat portfóliójába naperőművek kerülnek. A cég 3-3 millió forintért vásárolta meg a Monsolar és az IT-Solar kft.-t. A céltársaságokat magánszemélyek alapították a monori, közel 4 MW összkapacitású naperőmű beruházás megvalósítása céljából. Ezt a beruházást az üzletrészek megvásárlását követően az Alteo fogja megvalósítani, ezt követően a naperőművek a megtermelt villamos energiát a KÁT rendszerben értékesítik 25 éven keresztül.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk

Lövések az Örsön

Két társaság szólalkozott össze egy söröző előtt, ekkor dördültek el a gázpisztolyos lövések...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018