eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Rendőrségi ajándékcsomag a diákoknak

Rendőrségi ajándékcsomag a diákoknak

Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) 181,7 millió forintos közbeszerzést írt ki 46 ezer fényvisszaverő felülettel ellátott hátizsák beszerzésére, melyeket általános iskolásoknak adna – írta szerdán a Világgazdaság. A rendőrség évtizedek óta komoly figyelmet fordít a gyermekek biztonságára – hangsúlyozta az InfoRádiónak az Országos Baleset-megellőzési Bizottság ügyvezető elnöke

Évente több százezer fényvisszaverő berendezést, eszközt vásárol az ORFK a gyermekek számára. Ilyenek karpántok, tornazsákok, hátizsákok, kerékpárhoz tartozó prizmák, világító berendezések – mondta az InfoRádiónak Óberling József. Reményeik szerint így kisebb eséllyel válnak közlekedési baleset áldozatává – tette hozzá az ügyvezető elnök.

A bizottság által most beszerzésre szánt 181,7 millió forintból – az előzetes piackutatás alapján – körülbelül 46-50 ezer fényvisszaverő hátizsák szerezhető be. A termékek körét évente változtatják az aktuális divatnak megfelelően, hiszen azt szeretnék, hogy

a gyerekek szívesen hordják, használják a rendőrségtől kapott ajándékokat.

„Úgy gondoljuk, hogy a hátizsák ebbe a kategóriába tartozik” – tette hozzá Óberling József.

Ráadásul a táska alkalmas arra, hogy más eszközöket is pakoljanak bele, így valószínű, hogy egyéb kiegészítőket is kapnak majd a diákok a hátizsákkal együtt.

Jelenleg az ajánlatokat várják a közbeszerzési kiírásra, és még idén szeretnének szerződést kötni a leendő szállítóval, hogy jövőre minél korábban be tudják indítani a programot. A tervek szerint

a 4. vagy 5. osztályos diákok kapnák

az ajándékcsomagot, de az oktatási államtitkársággal még egyeztetniük kell azzal kapcsolatban, hogy mely évfolyam tanrendjébe férne bele az ajándékozással egybekötött oktatás.

Terveik szerint a jövőben is folytatnák a programot, és minden évben megszerveznék a gyermekek tájékoztatását és az ajándékcsomag átadását. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×