eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Fiatalokat segítségre nevelő program kezdődik

Több mint 800 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) fiatalok képzésére, utánpótlás-nevelésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence kiemelte: az MMSZ arra vállalkozott, hogy

tízezer fiatalnak ad lehetőséget megízlelni, milyen a karitatív tevékenység, milyen másokért cselekedni.

Ha pedig ennyi fiatal megtapasztalja, hogy milyenek a máltaiak hétköznapjai, az már társadalomformáló, generációformáló erő is lehet.

A program jó lehetőség minden fiatal számára megtapasztalni, hogy a másokon segítés az élet teljességének része, és így elérhető, hogy egy egész életen át részt vegyen a szeretetszolgálat munkájában.

A programnak a fiatalok karitatív munkára nevelésén túl fontos része az egészségre nevelés és újraélesztési tanfolyamok tartása is.

Győri-Dani Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: a szeretetszolgálat vallja, hogy egy ember akkor lesz érett, ha képes segíteni a másikon, ezért

fontos, hogy 18 éves korára minden fiatal részt vegyen egy tanfolyamon, amely képessé teszi erre.

Az MMSZ mindig is híd szerepet akart betölteni a társadalomban: össze akarta kötni a segíteni akarókat a segítségre szorulókkal, és azt szeretnék, ha ebbe a munkába a fiatalok is minél többen bekapcsolódnának, mert szükség van az utánpótlásra.

Hajdú Krisztina, a program szakmai vezetője elmondta: a segélyszervezetek sikeressége az önkéntesek hozzáállásán múlik. A hozzáállás és a felkészültség pedig leginkább serdülőkorban és fiatal felnőtt korban alakítható ki.

Az érzékenység kialakításához kellenek továbbá a biztonságos fogadóhelyek, ahol értékes és érdekes munkát végezhetnek - tette hozzá.

A több mint hatvan helyszínen megvalósuló programban

szakmai, elsősegélynyújtó és komplex érzékenyítő képzéseken vehetnek részt fiatalok,

a vezetésre alkalmasak számára pedig ifjúsági önkéntes csapatvezetői tanfolyamot szerveznek.

Az elkövetkező három évben szeretnék megmutatni a fiatalokat fogadó intézmények modellprogramjait, emellett ifjúsági önkéntes hálózatot hoznak létre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×