eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Még mindig kevés a női vezető - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy az orvos- és ápolóhiányra nem nyújtana megoldást a nyugdíjas-szövetkezeti foglalkoztatási forma, a kórházak gazdasági és műszaki személyzetének pótlásában azonban segítséget jelenthet. A Világgazdaság összeállításából kiderül: a magyar borászatban működő cégek 60 százaléka már nyereséges, összességében 100 milliárd forintos árbevétel felett teljesítenek.

A Magyar Idők arról ír, hogy az orvos- és ápolóhiányra nem nyújtana megoldást a nyugdíjas-szövetkezeti foglalkoztatási forma, a kórházak gazdasági és műszaki személyzetének pótlásában azonban segítséget jelenthet. Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnöke szerint a félmegoldások helyett mentesíteni kellene az egészségügyet a kényszernyugdíjazási szabály alól.

A Magyar Nemzet cikke szerint hűtlen kezelés alapos gyanújával feljelentést tesz ma a BKK online jegyárusító rendszerének ügyében Szaniszló Sándor, a fővárosi pénzügyi és ellenőrzési bizottság MSZP-s elnöke. A lap azt írja: korábban a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. is kapott figyelmeztetést etikus hackerektől, ám ezek a cégek a BKK online jegyrendszerét üzemeltető T-Systems-el ellentétben nem tettek feljelentést, hanem saját bevallásuk szerint kijavították az észlelt hibákat.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: továbbra is kevés a vezető beosztásban dolgozó nő Magyarországon. A felsővezetőknél a nők aránya 30 százalék, a középvezetői szinten 33 százalék. A GKI adatai szerint az élelmiszeriparban a legmagasabb a női vezetők aránya, meghaladja a 75 százalékot, míg a gépiparban az az arány mindössze 15 százalék.

A Portfolio cikke szerint egyre jobban próbára teszi az Egyesült Államok és az Európai Unió kapcsolatait az Oroszországgal szemben kivetett amerikai szankciók tervezett szigorítása. A tervek az elemzők szerint alapvető európai gazdasági érdekeket sértenének, és sokan úgy látják, azok elsősorban az amerikai LNG európai piacszerzését segítik.

A Napi.hu arról ír, hogy az eurózóna általános gazdasági javulását elismerve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden azt javasolta, hogy minél gyorsabban szabadítsák meg az eurózóna bankjait a nem teljesítő, úgynevezett rossz hitelektől, hogy ne akadályozzák a hitelezést és ne lassítsák a gazdasági növekedést.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a magyar borászatban működő cégek 60 százaléka már nyereséges, összességében 100 milliárd forintos árbevétel felett teljesítenek. Ugyanakkor a szektorból hiányoznak a közepes méretű cégek. A sok családi borászat mellett néhány óriási cég határozza meg az ágazatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×