INFORÁDIÓ
2022. október 5. szerda
Aurél

Tapolca - Gulyás Gergely: már nem a kétharmadról szól a választás

InfoRádió / MTI

Az április 12-i időközi országgyűlési választás már nem a kétharmadról szól, a voksolás tétje az, hogy ki fogja képviselni a parlamentben Ajkát, Tapolcát, Sümeget és a térségben élőket - hangoztatta az Országgyűlés fideszes alelnöke kedd este Ajkán, lakossági fórumon.

Gulyás Gergely azt mondta, ennek a választásnak már nincs köze ahhoz, hogy a kormánypártnak kétharmados többsége lesz, avagy sem. Úgy fogalmazott: "ha bárki kétharmadról beszél ezek után az ellenzéki pártok közül, azt világosan és egyértelműen megmondhatjuk, hogy hazugság".

Kiemelte, rendkívüli jelentősége van annak, hogy felkészült, tisztességes, a helyieket jól ismerő és a térség legnagyobb városából érkező képviselője legyen a választókerületnek. A Fidesz-KDNP jelöltje, Fenyvesi Zoltán kiválóan megfelel ezeknek a feltételeknek, és méltó utódja lehet Lasztovicza Jenőnek, aki 17 éven keresztül volt a térség egyik fideszes országgyűlési képviselője - fűzte hozzá.

Véleménye szerint a helyiek érdekeinek hatékony érvényesítésére egy kormánypárti jelölt a legalkalmasabb. A Jobbik jelöltje nem szalonképes, olyan lenne ő "az Országgyűlésben, mint a Jobbik a nemzetközi porondon" - fogalmazott, hozzátéve: a szocialisták jelöltje "nem feltétlenül a fizikai dolgozókért él, de az egészen biztos, hogy a fizikai dolgozókból él, méghozzá első osztályú álláshalmozóként".

Gulyás Gergely emlékeztetett: 2008-ban csak és kizárólag azért lehetett a világgazdasági válság után nyugdíjakat, közalkalmazotti béreket fizetni, mert az Európai Unió és az IMF "az országot csődbe vezető szocialista kormánynak" hitelt adott. Ehhez képest ma 350 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben a kormányváltáskor, és a munkanélküliség 12-ről 7 százalék környékére csökkent.

A kormányzat eredményeit sorolva megjegyezte: tavaly nem volt infláció és idén is legfeljebb egy százalék körül lehet, gazdasági növekedés tekintetében Magyarország első vagy második az Európai Unión belül, sikerült megállítani az államadósság növekedését, a rezsicsökkentés pedig a legszegényebbeknek segített a legtöbbet.

Mindezek alapján kijelentette: Magyarország jó irányba indult el, de ahhoz, hogy ezt az utat a következő négy évben "társadalmi béke mellett folytatni tudják", az időközi választáson is sikerre van szükség.

Fenyvesi Zoltán hangsúlyozta, arról is szól a választás, hogy tudják-e folytatni azt a fejlődési pályát, amire a választókerület lépett, a munkahelyteremtést, a keményen dolgozó emberek megsegítését, életkörülményeik és az egészségügyi ellátás javítását.

Hozzátette, az ország egyedülálló fejlesztési lehetőség előtt áll a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban. Ezért nem mindegy, hány munkahelyet teremtenek addig. Felidézte, 2010 óta 18,6 milliárd forint értékű fejlesztés zajlott Ajkán, idén januárban pedig stratégiai megállapodást kötött a kormány az egyik helyi vállalattal, ahol nyolcmilliárdos fejlesztéssel száz új munkahelyet teremtenek. Elmondta, hogy egy másik ajkai cégnél is folynak a tárgyalások hasonló megállapodásról.

Fenyvesi Zoltán a választókerületben tapasztaltakra hivatkozva elmondta, az emberek kisebb-nagyobb mértékben elégedetlenek az egészségügyi ellátással annak ellenére, hogy az ajkai kórház fejlesztésére az elmúlt években 4 milliárd, a tapolcai intézményre pedig 2,3 milliárd forintot fordított a kormány. Ezért egészségügyi konzultációt indított orvosok, ápolók szakmai szervezetek bevonásával, melyet Tapolcán kezdett és szerdán Ajkán folytat. Az elhangzott javaslatokat személyesen juttatja el az egészségügyért felelős államtitkárhoz a térség ellátásának fejlesztése érdekében - tette hozzá.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018