eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszavonták a DRB bankok működési engedélyét - a nap hírei

Visszavonta a DRB bankcsoporthoz tartozó pénzintézetek tevékenységi engedélyét a jegybank. Április 30-áig kell megkapniuk a jelzálogalapú devizahiteleseknek a pénzintézet levelét az elszámolás és a forintosítás részleteiről. Több mint 154 millió forint képzési támogatást kap tanműhely létrehozására az Opel Szentgotthárd Kft.

Visszavonta a DRB bankcsoporthoz tartozó pénzintézetek tevékenységi engedélyét a jegybank, miután a lefolytatott vizsgálat megállapítása szerint a kisbankok eszközeinek értéke nem nyújt fedezetet a követelések teljesítésére. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki mintegy 30 millió forintig. Az OBA igazgatótanácsa kedd reggel tárgyalja a DRB bankcsoport kártalanítási ügyét, és dönt a kártalanítás leggyorsabb módjáról.

Rendkívüli támogatásként összesen 245 millió forintot kap 67 olyan önkormányzat, amely a Buda-Cash-ügy miatt került nehéz helyzetbe - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára. Tállai András az Országgyűlésben napirend előtt fontosnak nevezte, hogy biztosított legyen az érintett helyhatóságok működőképessége, illetve az ott dolgozó közalkalmazottak, közfoglalkoztatottak bérének, valamint a segélyeknek a kifizetése.

Magyarország nyitott minden további konzultációra, ami elősegíti a társadalmi felzárkózás ügyét - hangsúlyozta a nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint Prőhle Gergely hivatalában fogadta Thomas Meliát, a washingtoni külügyminisztérium helyettes államtitkárát, ami után elmondta: az új amerikai nagykövet megérkezésével új szakasz kezdődött a kétoldalú kapcsolatokban.

Április 30-áig kell megkapniuk a jelzálogalapú devizahiteleseknek a pénzintézet levelét az elszámolás és a forintosítás részleteiről. A nem jelzálogalapú hitelek felvevői az elszámolásról kapnak majd tájékoztatást. A Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: az árfolyamgátas szerződéssel rendelkezők esetében elsősorban a gyűjtőszámlán lévő összegek tűnhetnek el az elszámoláskor. Freisleben Vilmos arra is felhívta a figyelmet, hogy a követeléskezelőhöz került hiteltartozások esetében is van elszámolás.

Megkezdődött a NATO idei válságkezelési gyakorlata - közölte a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Dankó István elmondta: a gyakorlat középpontjában a menekültügyi és abból fakadó járványügyi problémák kezelése, valamint a kibertámadás elhárítása áll.

Több mint 154 millió forint képzési támogatást kap tanműhely létrehozására az Opel Szentgotthárd Kft. Ezzel a vállalat több mint 50-nel növeli a tanulói létszámot és bővíti az oktatott szakmák körét is. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: a jelenlegi villanyszerelő és gépi forgácsoló szakképesítések mellett az automatikai technikus és a mechatronikai technikus szakmák gyakorlati képzése is megvalósul a bővülő és korszerűsödő tanműhelyben.

Jogerős a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem. A voksolást Kész Zoltán, baloldali pártok és civil szervezetek által támogatott független jelölt nyerte. A politikus várhatóan kedden veszi át megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd - miután letette esküjét - beülhet a függetlenek közé az Országgyűlésben.

A tavaly vizsgált több mint 18 ezer munkáltató 73 százalékánál talált szabálytalanságot a munkaügyi hatóság. A hatóságok több mint 3500 munkáltatóra összesen 526 millió forint bírságot szabtak ki. Még mindig kiemelkedő szabálytalanság a feketefoglalkoztatás.

Magyarország arra kérte a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy vizsgálja ki az Iszlám Állam által a keresztény közösség ellen elkövetett brutális cselekedeteket és szigorúan vonja felelősségre az elkövetőket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának rendezvényén kifejtette, hogy a nemzetközi közösségnek három feladata van: a menekülteket legnagyobb számban befogadó országok támogatása, a politikai menekültek biztonságának szavatolása, valamint az, hogy világos különbséget tegyen politikai és gazdasági menekültek között.

Az Európai Unió Tanácsa hivatalosan is elfogadta az új uniós GMO-szabályokat. Az új előírások lehetővé teszik, hogy minden tagállam maga döntse el: engedélyezi-e a területén a genetikailag módosított organizmusok köztermesztését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×