eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újra törökök a Várnegyedben - lapszemle

Az Index arról ír, hogy Ahmet Davutoglu török miniszterelnök egy héttel ezelőtti budapesti látogatásának első kézzelfogható eredménye lehet, hogy török Karsan buszok járhatnak a Várnegyedben és néhány más budai útvonalon.

Az Index arról ír, hogy Ahmet Davutoglu török miniszterelnök egy héttel ezelőtti budapesti látogatásának első kézzelfogható eredménye lehet, hogy török Karsan buszok járhatnak a Várnegyedben és néhány más budai útvonalon. A járművek megvásárlásáról a hírportál szerint ma dönthet a BKK igazgatósága. A két cég még tavaly aláírta a 16 busz 870 millió forint értékű beszerzéséről szóló előszerződést azzal a feltétellel, ha a magyar kormány is az üzlet mögé áll, és biztosít rá uniós forrást.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: az MSZP volt országgyűlési képviselőivel, egykori államtitkáraival és a baloldalhoz köthető értelmiségiek cégeivel is kötött szerződéseket a jelenlegi ciklusban a Szocialista Párt frakciója, akár több tízmillió forint értékben. A képviselőcsoport például tanácsadásért fizet egykori tagjainak.

A Népszabadság arról ír, hogy március 1-jéig véleményezhették a zsidó szervezetek a Józsefvárosban épülő Sorsok Háza emlékközpont terveit. Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke szerint az asztalra letett koncepció szakmailag használhatatlan, míg Molnár Judit, a szegedi hitközség állásfoglalását elkészítő történész szerint alkalmatlan a magyar holokausztot felelősen bemutató, a múlttal való szembenézést segítő kiállítás és oktatási központ megvalósítására.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: számos szabálytalanságot tárt fel a hallgatói juttatások vizsgálatakor egyes ösztöndíjak odaítélésével kapcsolatban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az ELTÉ-n. A lap információi szerint a 2009 és 2012 közötti időszakban az egyetem helyzete az 1,4 milliárd forintos költségvetési támogatás-megvonás és a 3,6 milliárd forintos zárolás ellenére is stabil volt, ugyanakkor a Hallgatói Önkormányzat gazdálkodási szabályzat nélkül hozott döntéseket, és akár milliós ösztöndíjakat is kifizetett.

A Népszabadság arról ír, hogy nem Püspökladány lehet az egyetlen település, ahol az országos zöldhatóság volt főigazgatója sok milliót keresett tanulmányírás címén. A lap birtokába került dokumentumok szerint az egykori főigazgató cége Törökszentmiklósnak négymillió forintért írt tanulmány, alig két hét alatt.

Az Index összeállítást közöl egy cukrászda nyitásának és működtetésének nehézségeiről. Ha az üzletbérléstől a gépek beszerzéséig minden megvan, akkor jöhet minden reggel a koránkelés, és a számolgatás: melyik alapanyagból mennyit kell beszerezni?

A Népszabadság cikkéből kiderül: Simicska Lajos nem csak a Magyar Nemzetet, hanem a Lánchíd Rádiót és a Hír TV kisebbségi részét is megvette a vele szakító Liszkay Gábortól, majd házon belül gyorsan tovább is adta azt. A lap összeállítása bemutatja a cégcsoporton belüli átrendeződéseket és tulajdoni viszonyokat.

A Napi.hu arról ír, hogy bár egyre többen kerülnek fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pozitív listájára, az érdeklődés a lakosság részéről még nem elég nagy a lista iránt. Közel négy évvel az indulás után 2469 vállalkozás szerepel a hatóság pozitív listáján, amelyet az érdeklődők évente átlagosan 15 ezer alkalommal néznek meg.

A Portfolio összeállításából kiderül: az irodapiac esetében a legdrágább ingatlanok jó megközelítéssel és magas színvonalú szolgáltatási környezettel rendelkeznek. Ennek fényében nem meglepő, hogy a legmagasabb bérleti díjakkal az V. kerületben találkozhatunk, ahol mindez rendelkezésre áll, ráadásul garantált a központi elhelyezkedés. A gazdasági portál új sorozata a budapesti irodapiac szegmenseit mutatja be, ezúttal a belvárost.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×