eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Óriási dugók kísérhetik Putyin látogatását

Koszorúzások, majd találkozás az állam- és kormányfővel - Vlagyimir Putyin budapesti látogatása során keresztbe-kasul bejárja a magyar fővárost. Nemcsak az országház környékén lesznek lezárások. Délután fél egytől négy óráig a Hősök tere, háromnegyed egytől negyed ötig a Fiumei úti sírkert környékét is lezárják.

Vlagyimir Putyin a tervek szerint délután két órakor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az Index értesülései szerint az orosz elnök első útja a Hősök terére vezet, ahol megkoszorúzza a Nemzeti Hősök Emlékművét, vagyis a tér közepén álló ismeretlen katona sírját.

Ezt követően Vlagyimir Putyin és kísérete három óra körül átmegy a Fiumei úti sírkertbe, ahol kizárólag az orosz sajtó előtt a szovjet katonai percellában helyez el koszorút.

Putyin ezt követően a Parlamentbe megy, ahol találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz elnök és a magyar kormányfő egyezményt ír alá, majd 17 órakor közös sajtótájékoztatót tart az Országház épületében.

Kora este, fél hétkor Vlagyimir Putyint a budavári Sándor palotában fogadja Áder János köztársasági elnök.

Az orosz elnök a tervek szerint este el is hagyja Magyarországot.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×