eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor váratlan útja Szerbiába

Szűkkörű, informális találkozót tartottak hétfőn késő este Magyarország és Szerbia kormányfői és külügyminiszterei - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A szabadkai tárgyaláson a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor, és Aleksandar Vucic, valamint a külügyminiszterek, Szijjártó Péter és Ivica Dacic a régió energiabiztonságáról és a két ország közötti gazdasági együttműködés fejlesztéséről egyeztettek.

Megállapodtak abban, hogy a Déli Áramlat kiesése nyomán előállt helyzetben folyamatosan konzultálnak a lehetséges új beruházásokról, és együtt végzik azok műszaki és pénzügyi előkészítését. Mindkét országnak az az érdeke, hogy versenyképes áron jusson gázhoz, ehhez pedig az kell, hogy minél több forrásból, minél több útvonalon jusson el az energiahordozó Közép-Európába - közölte Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×