eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma

Meghosszabbította a lezárásokat a TEK

A szükséges ideig, de legkésőbb éjféli hosszabbította meg a Terrorelhárítási Központ a Sándor-palota és az Országház környéki utcákra vonatkozó lezárásokat, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt rendeltek el - derül ki a szervezet honlapjára kedden felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésekből.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az intézkedéseket - a korábbi lezárásokkal egyezően - azzal indokolta, hogy ezeken a helyszíneken résztvevő orosz elnök nemzetközileg védett személy, a vonatkozó kormányrendeletben, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezményben foglalt kötelezettségek pedig csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benntartózkodás korlátozásával biztosítható.

A lezárásokat elrendelő intézkedésekben a főigazgató felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy az intézkedéseket további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítse ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×