eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megsínylették az elkerülő utak a megyei matricák bevezetését

Jelentősen megnőtt a forgalom a régi 2-es főúton, valamint Budaörsön is a megyei matricák bevezetése miatt, a legforgalmasabb januári napokon ez akár 30 százalékkal több járművet is jelentett - derül ki a közlekedési adatok értékelésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. elemzéséből. Illés Gábor ügyvezető az InfoRádiónak elmondta: a forgalomnövekedés az elkerülő utakon a hónap egészét figyelembe véve átlagosan 12-15 százalék volt, és a menetidő is ezzel arányosan növekedett.

"2015 január elsejét követően azokon az útszakaszokon, amelyek alternatívát jelentenek az újonnan fizetőssé vált utaknak, csaknem 30 százalékkal is megnőtt bizonyos napokon a forgalom, de átlagosan január hónapban 12-15 százalék körüli forgalomnövekedéssel, valamint a menetidő hosszabbodásával kellett számolni ezeken a szakaszokon" - mondta el az InfoRádiónak a Best Way Traffic Kft ügyvezetője.

Rámutatott, hogy a legjelentősebb változások a Vác-Göd-Dunakeszi-Budapest vonalon, tehát a 2-es főúton, illetve az M1-M7 szakaszok alternatívájaként használható 1-es főúton tapasztalhatók.

"Az agglomerációból rendszeresen ingázók időben kapcsoltak és megváltották a megyei matricákat, tehát ők nem növelték a forgalmat az ingyenesen használható utakon, viszont azok a sofőrök, akik csak ritkán, időszakosan használják ezeket a szakaszokat, áttértek a nem-fizetős utakra" - tette hozzá Illés Gábor.

Jelezte, hogy minden új rendszer bevezetését követően el kell telnie egy kis időnek, amíg az utakat használók megszokják az új rendszert.

"Egyelőre az a tapasztalat, hogy egyre többen használják a fizetőssé vált szakaszokat is, hiszen sokkal gyorsabb megérkezést biztosít számukra ezeknek az utaknak az igénybe vétele" - mondta az ügyvezető. 

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×