eur:
394.91
usd:
365.98
bux:
65152.53
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Colleen Bell: fontos az átláthatóság

A szabályozás átláthatósága és a kiszámíthatóság a legfontosabb a külföldi befektetők számára - mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerdán Budapesten.

Colleen Bell kijelentette a magyarországi amerikai kereskedelmi kamara (AmCham) üzleti fórumán: egy külföldön beruházó vállalat biztos akar lenni abban, hogy egy adott szabályt nem fognak önkényesen megváltoztatni egyik napról a másikra. A globális versenyben, amikor egy vállalat határoz egy beruházás helyszínéről, jellemzően az alapján dönt, hogy hol a leginkább átlátható a szabályozás - mondta.

Az amerikai nagykövet kitért az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásra is. Szavai szerint félreértés, hogy egy ilyen megállapodás kizárólag az Egyesült Államoknak lenne előnyös.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×