eur:
393.48
usd:
367.81
bux:
65971
2024. április 23. kedd Béla

Ne induljon útnak, ha nem szereti a hófúvást!

A hófúvás veszélye miatt vasárnapra hat megyére első-, öt megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az erős szél miatt ugyancsak érvényben vannak figyelmeztetések összesen 11 megyében, illetve a fővárosban.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére valamint Budapestre az erős szél miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint kifejtették: vasárnap hajnalban viharossá fokozódó széllel hidegfront érkezik. Az Alföldön és északkeleten is 60 kilométer per órát meghaladó lökésekre lehet számítani. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órás erősséget is elérhetik.

Emellett vasárnap napközben hózáporok kialakulása várható, melyek nyomán legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén pár centiméter, helyenként esetleg 5 centiméternél is több friss hó hullhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×