eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A túlélést posztebola-szindróma követi - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint a szocialisták kihelyezett kétnapos frakcióülésén arról is beszéltek a képviselők, hogy az MSZP-nek ki kell alakítania a bevándorlással kapcsolatos végleges álláspontját. A Népszabadság arról ír, norvég pénzek ügyében nem használhatják fel az Ökotárs Alapítványnál tartott törvénytelen házkutatás lefoglalt bizonyítékait, a bíróság és az ügyészség között folyik a pingpongmeccs.

A Magyar Nemzet cikke szerint a szocialisták kihelyezett kétnapos frakcióülésén arról is beszéltek a képviselők, hogy az MSZP-nek ki kell alakítania a bevándorlással kapcsolatos végleges álláspontját. Tóbiás József eddig csak azt hangsúlyozta, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között nincs érdemi összefüggés.

A Népszabadság arról ír, norvég pénzek ügyében nem használhatják fel az Ökotárs Alapítványnál tartott törvénytelen házkutatás lefoglalt bizonyítékait, a bíróság és az ügyészség között folyik a pingpongmeccs. "Ellentmondásos és a jogalkalmazás szempontjából kifogásolható helyzet állt elő" - reagált a lapnak a Fővárosi Főügyészség.

Az Index helyszíni tudósítást kezdett a Széll Kálmán tér átalakításáról, cikkükben a gomba ledöntése, az óra elvitele és a kis híd lebontásának megkezdése utáni állapotokról írnak, illetve közölnek képriportot. A szerző szerint a tér kinézetét mostanra teljesen megváltoztatták az ikonikus építmények eltávolításával.

A Népszabadság arról ír, nem nyit ki a Huszár-telepi iskola. A lap kérdésére Kocsis Fülöp görög katolikus püspök, aki korábban elköteleződött a nyíregyházi Huszár-telep szegregáló iskolájának működése mellett tegnap azt mondta, nem indítanak első osztályt és nem igaz, hogy elsősöket toboroznak.

A Magyar Nemzet cikke szerint úgy tűnik, a jegybank vezetésének sikerült meggyőznie az unió és az EKB tisztviselőit, hogy az új magyar eszközkezelő nem klasszikus rossz bankként működik majd. Arról is biztosították az illetékeseket, hogy a társaság nem használ majd rejtett állami támogatást.

Az Index arról ír, utóhatásoktól szenvednek az ebola túlélői. Hónapokkal a betegségből való felépülést követően egyes túlélőknél jelentkezik a posztebola-szindróma: egyebek közt látási problémákról, ízületi fájdalmakról, haj- és emlékezetvesztésről, valamint szorongásos rohamokról számolnak be az érintettek.

A napi.hu cikkében a magyar dalszerzők bevételeiről számol be. Mintegy 16 ezer új dal született tavaly másfélezer magyar szerzőtől - derül ki az Artisjus statisztikáiból. A legjobban kereső 24 dalszerző havonta több mint egymillió forintos jogdíjbevételhez jutott 2014-ben.

A Portfolio a magyar biztosítók idei várható informatikai fejlesztéseiről ír. Mobilról és tabletről köthető biztosítások, megújuló ügyfélportálok, online tarifálók szerepelnek a tervek között. Az egyik biztosító szerint például a privát felhő alapú számítástechnikai megoldásoké és szolgáltatásoké a jövő, de a papírmentesítés és a folyamatok automatizálása is fókuszban marad.

A pénzcentrum.hu a síszezon közepén a megköthető biztosításokról és azok szolgáltatásairól ír. Kevesen tudják, de létezik kedvezőtlen időjárásra is biztosítás és köthető az utolsó pillanatban okostelefonnal is szerződés - sorolja a cikkíró.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×