eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Százmilliárd a budai Vár felújítására - hetilapszemle

Tíz év alatt százmilliárd forintot fordít az állam a budai Vár felújítására - nyilatkozta a Figyelőnek Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, a Várnegyed felújításáért felelős kormánybiztos. A Heti Válasz az online ételrendelő portálokról készített összeállítását.

A Figyelő L. Simon Lászlóval, a Miniszterelnökség államtitkárával, a Várnegyed felújításáért felelős kormánybiztossal készített interjút. A politikus elmondta: tíz év alatt százmilliárd forintot fordít az állam a budai Vár felújítására. A kormányzat célja, hogy ezt a pénzt magyar cégeknél költsék el. L. Simon László hangsúlyozta: nem a kormány döntése miatt fontolgatják a Zenetudományi Intézet költöztetését, annak racionális okai vannak. Döntés született a lovarda visszaépítéséről, és az egykori királyi testőrségi épület rekonstrukciójának terve is napirenden van, ami viszont az Országos Széchenyi Könyvtár kiköltözését követően történhetne meg. L. Simon László hozzátette: az új könyvtár helyszíne még nyitott kérdés. Részletek a Figyelőben.

A Heti Válasz az online ételrendelő portálokról készített összeállításából kiderül: a piaci erőviszonyok átrendeződésétől és a versenyjogi konfliktusoktól sem riad vissza a magyar Netpincér és a térség több más online ételrendelő szolgáltatóját bekebelező német multi, a Foodpanda. A vállalat egyike a világpiaci egyeduralomért vetélkedő négy nagy cégcsoportnak, melyek mostanában Közép-Európában érdekeltek. A Netpincér 1999-ben indult, mára több mint 500 étterem partnere, évente 500 millió forintos bevételt termel. A céget decemberben vásárolta fel a Foodpanda, amely ezt követően emelte a jutalékot, és kizárólagosságra törekszik, amit az éttermek nehezen viselnek. Részletek a Heti Válaszban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×