eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Miért nem oltatjuk be magunkat influenza ellen?

A felnőtt lakosság hetven százaléka azt tervezi, hogy nem oltatja be magát az influenza ellen - számolt be a Szinapszis Kft. reprezentatív felmérésének eredményéről az InfoRádióban Kiss Katalin kutatásvezető.

A felmérés eredménye szerint a felnőtt lakosság mindössze 30 százaléka tervezi, hogy beoltatja be magát influenza ellen. A Szinapszis Kft. novemberben készített reprezentatív kutatása alapján az életkor emelkedésével nő azoknak a száma, akik kérik a vakcinát a hagyományos és a H1N1-es vírus ellen is.

A Szinapszis Kft kutatásvezetője az InfoRádióban elmondta: a 45 év alattiak 80-85 százaléka nem kívánja beoltatni magát, míg 55 év felett ez az arány már csak 45-60 százalék.

Kiss Katalin hozzátette: az elutasítók 40 százaléka szükségtelennek tartja az oltást, 20 százaléka nem bízik az oltóanyagban, míg 10 százalékuk a mellékhatásoktól tart, illetve negatív tapasztalatai vannak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×