eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Nem lehet majd interpellálni a legfőbb ügyészt

Kétnapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés, amely várhatóan megválasztja a médiatanács tagjait jelölő parlamenti bizottságot, és dönt több, a kormány által előterjesztet törvényjavaslat, köztük egy a legfőbb ügyész jogállását is érintő alkotmánymódosítás sürgős tárgyalásba vételéről. Interpellálni nem, de kérdezni továbbra is lehetne a kormány alkotmánymódosítását követően a legfőbb ügyészt.

A hét folyamán a kormány öt törvényjavaslatot terjeszt a Ház elé, amelyek közül négynek a sürgős tárgyalását kéri, amiről hétfőn döntenek a képviselők - közölte Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülését követően.

Elmondta: a kabinet a házbizottságnak jelezte, hogy a megújuló energiával, a hagyatéki eljárással, a kormányhivatalok felállításával és az alkotmány módosításával kapcsolatos javaslatairól kér majd sürgős tárgyalást, és előterjesztést nyújt be a területfejlesztésről is.

Az alkotmánymódosítás három témát érint majd: a legfőbb ügyész jogállását, a jogalkotás rendjét, valamint a kormányhivatalok vezetésével kapcsolatos összeférhetetlenséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×