eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Átalakítaná a kormány a közfoglalkoztatást

A kormány a közfoglalkoztatás átalakítása keretében az értékteremtő munkavégzésre helyezi a hangsúlyt - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Szeptember végéig közel 110 milliárd forintot fordított a költségvetés a közcélú foglalkoztatás finanszírozására, ebből az Út a munkához programra 65 milliárdot - közölte az államtitkár.

Czomba Sándor elmondta: az új kormány célja a közfoglalkoztatás átalakítása, ennek első lépéseként októbertől újabb két közfoglalkoztatási program indul.

Egy 41 millió forintos közmunkaprogram keretében október közepétől a beregi térségben újabb száz közmunkás kezd dolgozni többek között a gát magasításához kapcsolódó munkán. A résztvevők legalább fele roma származású - tette hozzá az államtitkár.

Az NGM kezdeményezte másik program október elején indul, és a 4.500 közcélú foglalkoztatott átcsoportosítását jelenti, akik az önkormányzatoktól az állami vagyont kezelő cégekhez, például erdőgazdaságokhoz, vízügyi igazgatóságokhoz, nemzeti parkokhoz kerülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×