eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Húszmilliárdért perlik a Honvédelmi Minisztériumot

Beperelte a Honvédelmi Minisztériumot a norvég Kongsberg cég, mert a szaktárca Szekeres Imre volt szocialista tárcavezető jóváhagyásával úgy módosított egy beszerzési megállapodást, hogy nem nyújtott kompenzációt. A társaság csaknem húszmilliárd forint elmaradt bevételt kérhet számon.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Kongsberg a honvédségnek szállított harcászati rádiókról szóló szerződés módosítása miatt perelte be a minisztériumot. A per tárgya az, hogy a szaktárca még Szekeres Imre volt MSZP-s miniszter jóváhagyásával kilencről négyezerre csökkentette a társaságtól megrendelt katonai rádiók számát.

A módosítás miatt azonban a Kongsbergnek kompenzáció járt volna, de az erről szóló megállapodást 2009 végéig nem írták alá. A cég ezért választott bírósághoz fordult, az első tárgyalást már augusztusban megtartották, de döntés nem született.

A lap katonai forrásai szerint a norvég cég által szállított rádiókkal több gond is adódott, ezért módosították az eredeti beszerzési megállapodást.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×