eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Viharos szél és jégeső is várható a hétvégén

Változékonyan alakul a következő napok időjárása. Szombaton heves záporok, zivatarok is előfordulhatnak, kánikula a jövő hét második felében várható - mondta az InfoRádiónak Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton északkeleten, majd a középső országrészben, az éjszaka első felében elsősorban délen az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok, zivatarok alakulhatnak ki, néhol jégeső kíséretében - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Vasárnap eleinte többnyire derült lesz az ég, majd az ország keleti felén várható több felhő, és délutántól főként ott és az Alpokalján lehet zápor, zivatar.

Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt, néhol élénk lesz, de a hevesebb zivatarok környezetében ma estig viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 30 fok között várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×