eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Feljelentés-kiegészítést rendelt el Felsőzsolca elöntése kapcsán a miskolci ügyészség

Gondatlan közveszély-okozással kapcsolatosan a Borsod megyei főügyészséghez érkezett az a feljelentés, amely azt vizsgálja, felmerül-e a bűncselekmény gyanúja Felsőzsolca árvízi elöntése kapcsán és ha igen, melyek voltak azok az okok, amelyek ehhez a helyzethez vezettek június elején. A Borsod megyei főügyészség átadta a Miskolci Városi Ügyészségnek az ügyet, ahol feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

Az MTI információi szerint a Miskolci Városi Ügyészség "az eljárási cselekmények lefolytatására" a Borsod megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát kérte fel. Ennek határideje július 13-a.

A Felsőzsolcát június 4-én elöntő árvíz és a védekezés hiányosságai miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen Milánkovich Ernő, a város egyik önkormányzati képviselője.

A képviselő arról írt beadványában, hogy megítélése szerint az árvíz nem pusztán a természet ereje miatt következett be, hanem emberi mulasztás eredménye is. Az ártér beépítése, az M30-as autópálya nem megfelelő megépítése, az árvízi védművek kiépítetlensége és a védekezésben tapasztalt hiányosságok szerinte felvetik a büntetőjogi felelősség kérdését is.

Milánkovich Ernő álláspontja szerint az engedélyek kiadásakor, valamint az árvízi védekezés alatt a különböző hatóságok nem megfelelően és nem szabályszerűen jártak el, ezért jelentősen nagyobb károkat okoztak Felsőzsolca lakosságának, mintha a munkájukat jól végezték volna.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú város nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által csak Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több, mint 160 ház dőlt össze, a település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg, az árvíz több mint 5 ezer embernek okozott kárt. Csupán az önkormányzati intézmények ingatlanjaiban legkevesebb 1,2 milliárd forintra becsülik a kárt.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×