eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sokkoló hír Oroszországból: 19 év gyilkosságért és kannibalizmusért

Gyilkosságért és kannibalizmusért 19, illetve 18 évi, szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a szentpétervári városi bíróság azt a két 21 éves férfit, akik megöltek és feldaraboltak egy fiatal lányt, majd néhány testrészét megsütötték és megették.

A két vádlott bűnösségét már a múlt héten kimondta az esküdtszék, s a bíróság szerdán hirdette ki az ítéletet.

A 21 éves Makszim Glavatszkih virágkötő és Jurij Mozsnov foglalkozás nélküli tavaly január 19-én Glavatszkih lakására hívta a 16 éves lányt, aki szerelmes volt Glavatszkihba. Nagyobb társaság gyűlt össze, de némi alkohol elfogyasztása után a legtöbben késő este elmentek.

Glavatszkih és Mozsnov a lányt belefojtotta a fürdőkádba eresztett vízbe, majd testét feldarabolták. Néhány testrészét műanyag zacskókba csomagolva bőröndökbe tették. A testrészeket különböző helyeken dobálták el.

A meg nem nevezett lány néhány testrészét azonban Glavatszkih és Mozsnov megsütötte, s meg is ette.

A nyomozás során a két gyanúsított előbb beismerő vallomást tett, és ezt megismételték a tett helyszínén is, később azonban megpróbálták egymásra hárítani a felelősséget.

Az esküdtszék lopásban is bűnösnek találta mindkettőjüket: áldozatuk mobiltelefonját és fényképezőgépét eladták, MP3-as lejátszóját Glavatszkih megtartotta magának, míg Mozsnov néhány ruhadarabot őrzött meg lakásán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×