eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb gyanúsított a BKV-ügyben

Tizenhétre nőtt a BKV-ügyek gyanúsítottjainak száma, miután őrizetbe vett a rendőrség egy ügyvédet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az Inforádiónak elmondta: a jogászt bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Tafferner Éva közölte: az eddigi adatok szerint kifjezetten az ügyvéd közbenjárására, és politikai kapcsolatainak felhasználásával kötöttek meg egy fiktív szerződést a közlekedési társaság fénymásolóinak műszaki állapotfelmérésére.

Hangsúlyozta: a pénz egy kis hányadát, 1 millió százezer forintot a dokumentumot aláíró cég kapta, jelentős részéből azonban a BKV egy korábbi vezérigazgatójának végkielégítését egészítették ki. A rendőrségi szóvivő azt nem közölte, hogy melyik vezetőről van szó. Az ügyvédi irodában tartott mai házkutatás során számítógépeket és iratokat foglaltak le. Tafferner Éva nem zárta ki, hogy az ügyben további gyanúsítottak lesznek. A BKV fénymásolóinak felmérésére kötött fiktív szerződésről a Magyar Nemzet számolt szeptember 7-én, majd Kocsis István jelenlegi vezérigazgató még abban a hónapban feljelentést tett az ügyben.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Márkus Luca: hajlamos vagyok a boldogságra, az életszeretetre

Öt fiatal művésznek ítélték oda idén a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A legjobbak közé került Márkus Luca, a Vígszínház színművésze is, aki az InfoRádióban beszélt az eddigi pályájáról, a társulati tagság fontosságáról és a belső energiája forrásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×