eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Lányi András: Nyomós érvek kellenének Sólyom László újraválasztása ellen

Nagy a jelentőség annak, ha egy olyan erkölcsi értékű államfő áll az ország élén, mint Sólyom László - mondta az InfoRádiónak Lányi András. Az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja szintén támogatja a jelenlegi államfő újabb megválasztását.

Sokan nem is érzik, mekkora a jelentősége annak, hogy egy Sólyom László szintű erkölcsi kvalitású ember áll az ország élén - mondta Lányi András.

Az Élőlánc Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja szerint az államfő eddig is alkotmányosságnak és a jogrendnek következetes, és kérlelhetetlen őre volt, és erre a jövőben is szükség lesz.

Azzal, hogy Sólyom László magát "Zöld köztársasági elnökként" jellemzi, hazánk kedvező szerepet játszhat az ökológiai válsággal küzdő világban - vélekedett az ökopárt egyik alapítója.

Lányi András kiemelte Sólyom Lászlónak a határon túl élő magyarokért tett lépéseit, amelyeknek véleménye szerint olykor politikatörténeti jelentősége volt.

A filozófus, író rámutatott arra is, hogy az államfő tevékenysége közben nem lépte túl a Magyar Alkotmány adta szűkös lehetőségeket. Mégis olyan erkölcsi súllyal tette a dolgát, ami példaértékű - tette hozzá Lányi András.

Szerinte nagyon nyomós érveket kell felsorakoztatnia egy másik jelölt mellett azoknak, akik nem Sólyom Lászlót akarják újra elnökké választani.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×