eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fellegi Tamás: értékesebbé kell tenni az állam vagyonát

Elsősorban az állami vagyon értékének a növelése lesz a célja a kormánynak a következő négy évben - mondta az InfoRádiónak a nemzeti fejlesztési miniszterjelölt, aki a vagyongazdálkodásért is felel majd. Fellegi Tamás szerint ettől függetlenül nem lehet kizárni, hogy a kabinet elad majd állami cégeket.

Hatékonyan, nem pazarolva és a közjó érdekében gazdálkodnunk majd a nemzeti vagyonnal - jelentette ki Fellegi Tamás.

A nemzeti fejlesztési miniszterjelölt szerint szakítani kell az elmúlt években kialakult oligarcha-rendszerrel, amelyben az egyéni érdekek szerint használták fel az állam pénzét.

Emellett jogi és gazdasági szempontból is eredményesebb, kevésbé bürokratikus gazdálkodási rendszert kell kialakítani - tette hozzá Fellegi Tamás.

A vagyongazdálkodásért is felelős tárcavezető az állami vagyon értékének növelését tartja fő célnak, de nem zárja ki bizonyos területeken ennek részleges értékesítését. Arról, hogy mit vennének újra állami tulajdonba, a miniszterjelölt egyelőre nem akart nyilatkozni.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×