INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Medgyessy Péter Mesterházyban látja az egyetlen esélyt

InfoRádió / MTI
Medgyessy Péter jelenleg nem lát Mesterházy Attilánál alkalmasabb jelöltet az MSZP vezetésére. A TV2 reggeli műsorában a volt miniszterelnök úgy értékelte, hogy a pártban mindenki kockázatosabb, mivel mindenki érintett valamilyen módon a múltban, ezért "Mesterházy lehet egy esély".

Arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attila alkalmas-e a pártelnöki posztra, úgy válaszolt: "nem tudom azt mondani, hogy ő az ideális, csak azt gondolom, hogy pillanatnyilag nincs, vagy én nem látok nála alkalmasabbat".

Lendvai Ildikó és az elnökség lemondását szimbolikusnak nevezte és azt mondta "ettől nem fog megújulni az MSZP". A szocialista pártnak eszmei, morális és személyi megújulásra van szüksége, amennyiben nem erre használják a következő nyolc évet, a párt el fog tűnni - mondta Medgyessy Péter. Hozzátette, hogy szerinte a most pártlistán bejutott frakciótagoknak kellene szépen lassan lecserélődniük jó képességű, lelkes és tiszta múltú fiatalemberekre.

A MSZP nagyarányú választási vereségéért szerinte a rossz politika - ami nem tudta eldönteni, hogy mennyire baloldali, mennyire liberális -, valamint az őszödi beszéd volt a felelős. Utóbbival kapcsolatban úgy értékelte, az első hiba az volt, hogy a felvételen elhangzottak előzményei megtörténtek. Ezután, ha már elkövették, a nyilvánosság előtt kellett volna elmondania Gyurcsány Ferencnek a beszédét, ha pedig elmondta, le kellett volna mondania - vélekedett.

A címlapról ajánljuk